Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2022 8:45
Čas čtení 0:33
Radim Šlechta ČTK

Zastupitelé odvolali Hlubučka z funkce starosty pražských Lysolají

Zastupitelé odvolali Hlubučka z funkce starosty pražských Lysolají
Zdroj: Wikimedia/Sychr76/volně k užití
NEWS KAUZA PETR HLUBUČEK STAN ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Petr Hlubuček byl odvolán z funkce starosty pražských Lysolají. Zastupitelé jednomyslně zvolili novou starostkou Danu Malečkovou.

Zastupitelé pražských Lysolají v pondělí odvolali z funkce starosty městské části obviněného Petra Hlubučka (STAN). Pro odvolání bylo všech sedm přítomných zastupitelů městské části. Hlubuček minulý týden mimo jiné rezignoval na post primátorova náměstka i člena rady hlavního města.

Hlubuček je mezi obviněnými v souvislosti s hospodařením pražského dopravního podniku (DPP), kde byl členem dozorčí rady. Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) ho viní z korupce a účasti na organizované skupině. Od pátku 17. června je Hlubuček ve vazbě. „Vzhledem k současné situaci není Petr Hlubuček schopen vykonávat práci spojenou s pozicí starosty,“ citoval Deník N místostarostku Danu Malečkovou (STAN), která byla jednohlasně zvolena starostkou.

V zastupitelstvu městské části Praha-Lysolaje je devět zastupitelů včetně starosty a dvou místostarostů. Všichni jsou za STAN. Přítomno dnes bylo sedm členů zastupitelstva. Kromě Hlubučka na jednání zastupitelstva nepřišel ani jeho partner Jiří Karvánek.

Domů
Sdílet
Diskuse