Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. června 2022 18:47
Čas čtení 1:18
Adéla Ježková

Instagram testuje video selfie jako nový způsob kontroly věku teenagerů

Instagram testuje video selfie jako nový způsob kontroly věku teenagerů
Zdroj: Unsplash/Souvik Banerjee/volně k užití
NEWS INSTAGRAM ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Meta testuje video selfie se softwarem pro analýzu obličeje pro ověření věku.

Instagram zkoumá nové způsoby, jak by mohl ověřovat věk teenagerů. Jako jeden z nástrojů pro analýzu ověřování věku testuje aplikace vlastněná společností Meta video selfie se softwarem umělé inteligence pro analýzu obličeje. Není totiž žádným překvapením, že na Instagramu jsou i uživatelé mladší 13 let, píše stanice BBC.

Doporučeno
Instagram nezvládá mazat účty, které sdílí sexualizované fotografie dětí Instagram nezvládá mazat účty, které sdílí sexualizované fotografie dětí 17. dubna 2022 15:07

Nově by tak američtí teenageři měli tři možnosti, jak svůj věk doložit – nahráním občanského průkazu, požádáním třech dospělých uživatelů, aby se za ně zaručili, nebo pořízením video selfie. Nahrávka je sdílena se startupem Yoti, který záběry použije k odhadu věku nahrávajícího a poté je ze svých serverů odstraní. Systém údajně dokáže odhadnout věk stejně dobře jako člověk, jeho přesnost byla totiž testována na řadě demografických údajů, aby se zajistilo, že nezkresluje žádnou konkrétní skupinu.

instagram aplikace
Zdroj: Unsplash/Claudio Schwarz/volně k užití

Změny, které se zpočátku zavádějí v USA, se nicméně budou týkat pouze uživatelů, kteří již uvedli, že jsou mladší 18 let, ale pokusí se upravit své datum narození, aby získali přístup k funkcím s věkovým omezením. Technologický gigant tak reaguje na kritiku ohledně bezpečnosti dospívajících a dětí na svých platformách.

„K registraci na Instagramu je potřeba, aby bylo lidem alespoň 13 let. V některých zemích je náš minimální věk vyšší. Když víme, zda je někdo dospívající (13 až 17 let), poskytujeme mu rozhraní odpovídající jeho věku, například výchozí nastavení soukromých účtů, zabraňujeme nežádoucím kontaktům od dospělých, které nezná, a omezujeme možnosti inzerentů oslovit ho reklamou,“ uvedla společnost pro server The Guardian.

Doporučeno
Instagram spustil ve vybraných zemích funkci, která tě upozorní, že trávíš hodně času jen u jednoho tématu, a nabídne alternativy Instagram spustil ve vybraných zemích funkci, která tě upozorní, že trávíš hodně času jen u jednoho tématu, a nabídne alternativy 21. června 2022 13:17

5Rights Foundation, britská organizace, která vede kampaň za bezpečnost dětí v digitálním prostředí, tvrdí, že snahy o ochranu dětí přichází pozdě – ale přece. Platformy by podle ní měly přestat dělat, že nebezpečí, kterému jsou děti na sociálních sítích vystaveny, nevidí.


Rodiče a opatrovníci dospívajících uživatelů Instagramu mohou taktéž nastavit časové limity a zobrazit podrobnosti o všech zprávách, které jejich dítě na platformě vytvoří. Dospívající budou také pobídnuti, aby se podívali na jiný obsah, pokud si opakovaně prohlížejí stejná témata na stránce „explore“, a budou vyzváni, aby si dali pauzu, pokud neustále procházejí Reels.

Domů
Sdílet
Diskuse