Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2022 17:26
Čas čtení 1:19
Tereza Patočková

Taylor Swift podle studie znečišťuje planetu soukromými lety nejvíce. Letos vypustila tisíckrát více emisí než průměrný člověk

Taylor Swift podle studie znečišťuje planetu soukromými lety nejvíce. Letos vypustila tisíckrát více emisí než průměrný člověk
Zdroj: Getty Images/Dave J Hogan
NEWS KLIMATICKÁ ZMĚNA TAYLOR SWIFT ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Kim Kardashian se umístila na sedmém místě s 4 268,5 tuny emisí uhlíku a Travis Scott se umístil na desátém místě.

Známé osobnosti využívající soukromá letadla k častým letům se v poslední době staly terčem ostré kritiky. Vše začalo poté, co Kylie Jenner sdílela fotografii dvou tryskáčů s popiskem, zda poletí svým, nebo Travisovým letadlem. Kritika na sebe uprostřed klimatické krize nenechala dlouho čekat.

Podle nové studie se však zdá, že zpěvačka Taylor Swift je co se týče soukromého létání největší znečišťovatelkou životního prostředí ze všech celebrit. Uvedl to server Independent

taylor swift
Zdroj: Flickr/Sebastian Vital/volně k užití

Zpráva pochází z marketingové společnosti Yard, která se zabývá udržitelným rozvojem. Zkoumala více než 1 500 letů celebrit na základě veřejných údajů, aby našla celebrity, které produkují nejvíce CO2 emisí. Studie zaznamenala počet letů, které každá hvězda dosud absolvovala, průměrnou dobu jejich letů, počet ujetých kilometrů a celkové emise CO2 od začátku roku.

Doporučeno
Klimatická změna bude zrychlovat, to, co se děje v Českém Švýcarsku, se může dít i leckde jinde, říká entomolog Čížek (Rozhovor) Klimatická změna bude zrychlovat, to, co se děje v Českém Švýcarsku, se může dít i leckde jinde, říká entomolog Čížek (Rozhovor) 27. července 2022 18:30

Překvapivě se na prvním místě umístila zpěvačka Taylor Swifit s 8 293,54 tuny emisí z letů v tomto roce. To je 1184krát více než celkové roční emise průměrného člověka. „Taylor Swift letos vypustila více CO2 než průměrný Američan za 550 let a více než člověk z Indie za více než 4300 let,“ uvedl například na Twitteru uživatel Bes D. Marx.

Swift od ledna cestovala svým soukromým letadlem celkem 170krát, přičemž průměrná doba jejího letu byla pouhých 80 minut. Společnost také zjistila, že její nejkratší let byl 36minutový let z Missouri do Nashvillu.

Kim Kardashian se například umístila na sedmém místě s 4 268,5 tuny emisí uhlíku a Travis Scott se umístil na desátém místě.


Mohlo by tě zajímat:
Žebříček TOP bondovek: Agent ve službách MI6 s povolením zabíjet jménem Jejího Veličenstva. Které filmy o 007 jsou ty nejlepší?
– Když už nezbývá nic jiného, než se tomu zasmát: Krátké citáty, které zlepší tvůj den
Kdo je nejsilnější hrdina Marvelu a v jakých filmech ještě uvidíme postavy jako Doctor Strange, Thor, Daredevil či Spider-Man?

Domů
Sdílet
Diskuse