Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2022 6:00
Čas čtení 3:45
Adéla Ježková

Kam na výlet: Šumava volá. Projdi jejími krásnými slatěmi až na vrchol Poledník

Kam na výlet: Šumava volá. Projdi jejími krásnými slatěmi až na vrchol Poledník
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková
REFRESHER KAM NA VÝLET KAM NA VÝLET PLZEŇSKÝ KRAJ
Uložit Uložené

Přidej se k nám a pojď na výlet do přírody!

Nevíš, kam vyrazit na výlet? V naší pravidelné sérii přinášíme každou sobotu tipy na skvělé výlety po České republice.

Na dnešním výletě opět zavítáme do dechberoucí šumavské přírody. Po delší době se zároveň vydáme na výšlap, výstup, túru – či moderně na „hike“. Tak posbírej síly, zabal si svačinu a raději i pláštěnku, ať můžeme vyrazit. A kam přesně? No přece na Poledník!

S nadmořskou výškou 1315 metrů je Poledník – hora ležící na Kvildských pláních – až patnáctý nejvyšší vrchol v pohoří Šumava. I přesto nebude výstup úplně bez námahy, dokonce se možná i trochu zapotíš – zvlášť, pokud zvolíš námi doporučenou trasu.

vylet priroda sumava polednik
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková

Naším výchozím bodem nahoru na horu bude obec Srní, která leží v okrese Klatovy v Plzeňském kraji. Nejlepší bude, když se sem dopravíš hromadnou dopravou, nepůjdeme totiž okruh. Autobusy sem jezdí například z Modravy či ze Sušice. Půjdeme takové křivolaké „véčko“ – ze Srní na Poledník a z Poledníku na Modravu. Jedná se sice o trasu dlouhou 21 kilometrů, ale věř nám, že stojí za to. Neuvidíme tak jenom rozhlednu na Poledníku, ale i úchvatné šumavské pláně a slatě. Zároveň tě může uklidnit, že do kopce půjdeš jenom půlku výletu – celkem se jedná zhruba o 473 výškových metrů. Když máš správnou obuv, výbavu a hlavně chuť a náladu, tak ti ani na konci nepřijde, že máš v nohách tolik kilometrů.

Domů
Sdílet
Diskuse