Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. října 2022 16:30
Čas čtení 4:54
Tereza Šnajdrová

50 Cent přivezl do Prahy nostalgii i gangster rap. Takový byl jeho koncert v O2 areně (Reportáž)

50 Cent přivezl do Prahy nostalgii i gangster rap. Takový byl jeho koncert v O2 areně (Reportáž)
Zdroj: se souhlasem Bestsport/Čestmír Jíra
NEWS 50 CENT HUDBA KONCERTY KULTURNÍ AKCE ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

V pondělí 17. října a úterý 18. října se v pražské O2 areně konal dvojkoncert amerického rappera 50 Centa, ze kterého ti přinášíme reportáž.

V pondělí 17. října jsme vyrazili do pražské O2 areny, kde se konal první z dvojice koncertů amerického rappera 50 Centa. Legenda na rapové scéně vyprodala téměř dvě haly a pro české fanoušky si připravila setlist o více než třiceti skladbách. 50 Cent se do Prahy vrátil po dlouhých 12 letech a všem přítomným ukázal, že rozhodně nepatří do starého železa. Rapoval jako o život, vzpomínal na zesnulého rappera Coolia i svého přítele Eminema.

Doporučeno
Od dealování cracku přes postřelení až po cenu Grammy a kontroverze. Toto je legendární rapper 50 Cent Od dealování cracku přes postřelení až po cenu Grammy a kontroverze. Toto je legendární rapper 50 Cent 17. října 2022 11:10

Začátkem srpna byl oznámen první koncert 50 Centa, který se do Česka vrátil po dlouhých 12 letech. Jen pár dní po zahájení prodeje se však jeho show v O2 areně vyprodala a mnoho lidí zůstalo bez lístku. Pořadatelé proto s legendárním rapperem vyjednali druhý koncert, a 50 Cent tak v Praze zahrál hned dvakrát – v pondělí 17. října a v úterý 18. října. Ačkoli se pondělní koncert nevyprodal, pražská O2 arena byla z velké části zaplněna.

Fanoušci na rappera čekali něco málo přes hodinu

K O2 areně začali fanoušci proudit už kolem šesté hodiny večer. Začátek akce byl sice ohlášen až na 20. hodinu, ale na příchozích bylo vidět, že si tento večer chtějí užít naplno, že vidět 50 Centa je pro ně splněný sen a zážitek, na který jen tak nezapomenou. Před O2 arenou tak bylo možné vidět skupinky natěšených lidí, kteří popíjeli, povídali si nebo hulili jointy.

Prostory O2 areny se začaly plnit kolem půl osmé večer a jen o 30 minut později byla plocha na stání před pódiem již plná. Přesně v osm hodin pak před natěšené davy nastoupil DJ Evropy 2 Martin Cihlář a začal pouštět písně ze svého zařízení. A to byl ten problém. Cihlář skladby opravdu pouze pouštěl, s mixováním si nedělal hlavu, a není se proto čemu divit, že reakce publika byly velmi chladné. „Pojďte pařit!“ snažil se Cihlář navázat kontakt s fanoušky čekajícími na 50 Centa, avšak marně.

Větších ovací se setkal až ve chvíli, kdy se O2 arenou začaly ozývat první tóny skladby The Real Slim Shady od Eminema, kterému Cihlář také popřál k padesátým narozeninám. Další mohutný potlesk následoval ve chvíli, kdy DJ Evropy 2 pouštěl poslední píseň a zhruba v půl deváté ze stage zmizel jako pára nad hrncem. A začalo čekání, dlouhé čekání, během kterého někteří skandovali 50 Centovo jméno.

50 Cent
Zdroj: se souhlasem Bestsport/Čestmír Jíra

Láhve šampaňského, šlehající plameny a nostalgie

Během čekání se 50 Centova crew vrhla na poslední dodělávky na stagi. Ta byla na 50 Centovy poměry poměrně jednoduše vyzdobená – po stranách byly dvě velké (pravděpodobně nafukovací) láhve od šampaňského a ve středu pódia se tyčila velká konstrukce, na jejímž vrcholu měli své místo DJ a klávesista. Ačkoli byla konstrukce jediným větším prvkem pondělní show, rapper její potenciál nevyužil.

Domů
Sdílet
Diskuse