Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2022 14:14
Čas čtení 0:53
Radim Šlechta

Jack Black míří do Česka! Přijede s kapelou Tenacious D

Jack Black míří do Česka! Přijede s kapelou Tenacious D
Zdroj: New Line Cinema
NEWS KONCERTY
Uložit Uložené

Kapela vystoupí ve Foru Karlín.

Známá hvězda amerických komedií nultých let přijede do Prahy s kultovní kapelou Tenacious D. Jack Black a Kyle Gass odehrají koncert ve Foru Karlín 4. června příštího roku, předprodej startuje už 16. listopadu v 10 hodin a lístky pořídíš od 1490 Kč. Informuje o tom pořadatel koncertu Livenation.

Jacka Blacka asi není potřeba dlouho představovat. Komediální herec se zapsal do povědomí řadou bláznivých komedií i hudebních filmů a seriálů. Jedním z nich je i seriál Tenacious D, který natočil v devadesátých letech pro HBO. Společně s Kylem Gassem si v něm dělají legraci ze svých hudebních schopností i přehnaného sebevědomí lokálních hudebníků. Z původně televizní dvojky ale vznikla i koncertující kapela a ta se příští rok podívá vůbec poprvé do Prahy.

Na pódiu mají boha i ďábla

Dvojka společně s doprovodnými muzikanty pořádá koncerty silně inspirované dřívější televizní a pozdější filmovou tvorbou. Na pódiu se pravidelně objevuje ďábel, bůh nebo třeba Ježíš Kristus hrající na kytaru. Tenacious D se v průběhu kariéry stali předními představiteli comedy rocku, do kterého řadíme například Steel Panther, ale z části i Weird Ala.

Doporučeno
Syrové emoce, teatrálnost a nefalšovaný britský rock. The 1975 se Praze ukázali ve skvělé formě Syrové emoce, teatrálnost a nefalšovaný britský rock. The 1975 se Praze ukázali ve skvělé formě 15. března 2024 13:00

Tenacious D mají za sebou práci na několika filmech, televizních pořadech nebo muzikálech. V létě letošního roku vydala kapela track v podobě kompilace skladeb z muzikálu Tommy od The Who s názvem Tenacious D's The Who Madly na podporu kampaně Everytown For Gun Safety. 

Domů
Sdílet
Diskuse