Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2022 v 8:34
Čas čtení 0:42
Dominik Vetrák

Avatar: The Way of Water v kinech vydělal už miliardu dolarů

Avatar: The Way of Water v kinech vydělal už miliardu dolarů
Zdroj: Disney/20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY AVATAR: THE WAY OF WATER
Uložit Uložené

Avatar: The Way of Water vydělal miliardu dolarů v kinech, nejrychleji od premiéry Spider-Man: No Way Home.

Snímek Avatar: The Way of Water překonal hranici miliardových výdělků z kin. Film má celosvětově na kontě 1,03 miliardy dolarů, přičemž tuto hranici se mu podařilo překonat během 14 dnů od celosvětové premiéry. V rámci roku 2022 se to žádnému jinému filmu nepodařilo rychleji. Informují o tom LA Times a Collider.

Pro srovnání, Top Gun: Maverick získal v kinech miliardu až po 31 dnech, zatímco filmu Jurassic World: Dominion to trvalo několik měsíců. Minulý rok se snímku Spider-Man: No Way Home podařilo překročit hranici miliardových tržeb za 12 dní.

Režisér potřebuje vydělat 2 miliardy

Avatar: The Way of Water bude vydělávat velké peníze i nadále a s největší pravděpodobností překoná Top Gun: Maverick a stane se nejvýdělečnějším filmem roku 2022 (Top Gun má na kontě 1,5 miliardy dolarů). Zatím je však sporné, zda má dvojka Avatara na to, aby v kinech vydělala dvě miliardy.

Podle režiséra a scenáristy Jamese Camerona potřebuje vydělat přesně tolik, aby se stal ziskovým už z kinotržeb. Odborníci si však myslí, že Cameron číslo nafoukl a blockbuster bude ziskový už při hranici 1,5 miliardy dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse