Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2023 11:29
Čas čtení 1:34
Radim Šlechta

Velikost penisu ovlivňuje chuť kupovat si drahá auta. Zjišťoval to vědecký tým z University College London

Velikost penisu ovlivňuje chuť kupovat si drahá auta. Zjišťoval to vědecký tým z University College London
Zdroj: Bugatti/propagační materiál
NEWS ANDREW TATE DUŠEVNÍ ZDRAVÍ MUŽSKÉ ZDRAVÍ VĚDA ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Tým vědců zrealizoval průzkum, v němž se zabýval negativním hodnocením velikosti penisu a jeho spojitostí s touhou koupit si sporťák.

Andrew Tate se v nedávné době pochlubil na Twitteru svým vozovým parkem a napsal, že Gretě Thunberg pošle kompletní přehled svých aut, včetně jejich uhlíkové stopy. Ta mu odpověděla, ať jí zmíněný seznam pošle na [email protected].

Shaming velikosti penisu u mužů, kteří si kupují luxusní auta, motorky nebo se projevují toxicky, je nejen na internetu poměrně běžnou záležitostí. Studie z University College London naznačila, jestli skutečně existuje spojitost mezi negativním hodnocením velikosti penisu a potřebou nakupovat drahá sportovní vozidla.

„V tomto experimentu jsme manipulovali s tím, co si muži myslí o velikosti svého penisu ve srovnání s ostatními. Dali jsme jim falešnou informaci, kde jsme průměrnou velikost penisu popsali jako větší, než ve skutečnosti je,“ popisují vědci.

Podle nich pak účastníci výzkumu nabyli falešného dojmu, že jejich vlastní penis je menší než průměr. Mužům v takovém mentálním rozpoložení pak vědci dali otázku, jak moc by chtěli vlastnit jednotlivá auta. Tento úkol „schovali“ do podoby hodnocení různých produktů.

Doporučeno
Byla jsem na CT. Jak probíhá vyšetření, které může odhalit rakovinu? Byla jsem na CT. Jak probíhá vyšetření, které může odhalit rakovinu? 4. dubna 2024 9:00

„Zjistili jsme, že muži, a převážně muži po třicítce, hodnotili sportovní auta jako něco, po čem touží, pokud si myslí, že mají malý penis,“ komentují vědci výsledky průzkumu. Jedná se ale o průzkum, který nebyl peer reviewed, tedy neprošel hodnocením nezávislých odbornic a odborníků. Studii tedy nelze brát jako neměnný fakt, ale jako určité naznačení, kam by se mohl další výzkum ubírat.

Studie by se dala volně pochopit také jako modelová situace, jak nás ovlivňují různé „standardy a průměry“, které vidíme na internetu, a jak se projevují při našem sebehodnocení. Dávej si tedy dobrý pozor při konzumaci těchto různých „faktů“ na internetu. Možná že se ti totiž jenom někdo snaží prodat nějaký „zázračný“ produkt.

Podle The Journal of Sexual Medicine lidé s obavami ohledně velikosti svého penisu mají tendenci být náchylní k léčbě, která není založena na důkazech a je potenciálně škodlivá. Pokud tedy penis máš a pociťuješ nespokojenost s jeho velikostí či vzhledem, obrať se raději na odborníky, ať už urology, nebo psychology. Tyto pocity jsou v různých fázích života běžné a mohou negativně ovlivňovat tvou pohodu. Určitě ti lépe pomůže konzultace s někým, kdo má za sebou odbornou praxi, než neověřené rady či produkty z internetu.

Pokud zažíváš pocity studu ohledně svého vzhledu, můžeš si o tom promluvit také na Lince bezpečí na čísle 116 111. Hovory jsou anonymní.
Domů
Sdílet
Diskuse