Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
30. ledna 2023 18:51
Čas čtení 1:42
Ilona Hobzová

Marilyn Manson čelí obvinění ze sexuálního napadení nezletilé dívky

Marilyn Manson čelí obvinění ze sexuálního napadení nezletilé dívky
Zdroj: Getty Images/Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
ZAHRANIČÍ SEXUÁLNÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Žena se se zpěvákem setkala v roce 1995, když jí bylo pouhých šestnáct let.

Podle nové žaloby podané v pondělí v okrese Nassau ve státě New York obvinila žena Marilyna Mansona, že ji jako nezletilou sexuálně zneužil. Žena, která je v žalobě identifikována pouze jako „Jane Doe“, tvrdí, že se s Mansonem poprvé setkala po jednom z jeho koncertů v září 1995. V té době jí bylo jen šestnáct let. Na případ upozornil Insider. Zpěvák nečelí obvinění ze sexuálního násilí poprvé. 

K sexuálnímu útoku mělo dojít hned dvakrát

„V tourbusu žalovaný Warner prováděl na žalobkyni, která byla v té době panna, různé trestné sexuální činy, mimo jiné násilnou kopulaci a vaginální penetraci,“ uvádí se v žalobě, kterou Insider získal od právníků. Brian Warner je Mansonovo skutečné jméno. Poté, co ženu napadl, jí prý také pohrozil, že pokud něco řekne, zabije ji i její rodinu. 

Po incidentu měl dívku kontaktovat zpěvákův manažer a dát jí soukromé číslo, aby zůstali v kontaktu. Manson jí následně začal volat domů a chtěl po ní intimní fotografie. Později zpěvák trval na tom, že se musí zúčastnit dalšího koncertu. Po něm došlo k dalšímu sexuálnímu napadení. 

Doporučeno
„Lidi nám píšou, že už se za Česko tolik nestydí. Čekáme, že počet znásilnění bude klesat,“ říká Johanna Nejedlová „Lidi nám píšou, že už se za Česko tolik nestydí. Čekáme, že počet znásilnění bude klesat,“ říká Johanna Nejedlová 17. dubna 2024 16:00

„Žalobkyni se dvořil tím, že jí skládal komplimenty, hrál si s jejími vlasy a prohlížel si fotografie a kresby, které si přinesla s sebou. (...) Žalovaný Warner pak začal být agresivnější a znovu sexuálně napadl žalobkyni, došlo k líbání, kousání do prsou, orální kopulaci a penetraci,“ stojí v dokumentech. 

V žalobě jsou jako spoluobžalovaná uvedena také vydavatelství Interscope Music a Nothing Records, Mansonova dřívější nahrávací společnost. Tyto dvě společnosti podle žalující strany o Mansonových sexuálních útocích věděly. Zatímco zpěvák je obviněn ze sexuálního obtěžování a napadení, společnosti čelí žalobě z trestného činu nedbalosti. Všechny subjekty jsou pak žalovány za úmyslné emocionální, fyzické a psychické utrpení, za které žalobkyně požaduje odškodné. Jeho výše ale není známa. 

Zpěvák ani zástupci společnosti Universal Media Group, která Interscope vlastní, na žádost o komentář nereagovali. Nothing Records svou činnost už ukončila. 

Manson se stal předmětem četných obvinění ze sexuálního napadení poté, co ho jeho bývalá přítelkyně Evan Rachel Wood v únoru 2021 veřejně obvinila, že ji během jejich vztahu zneužíval. Následně ho zažalovaly další čtyři ženy. Dvě žaloby už byly zamítnuty, s jednou ze žen se zpěvák dohodl. Sám také podal žalobu na Wood. Viní ji z pomluvy a z toho, že si vše vymyslela, aby pošpinila jeho pověst.

Domů
Sdílet
Diskuse