Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. února 2023 10:00
Čas čtení 1:18
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Legendární bojovník Fedor Emelianenko ukončil kariéru. V posledním zápase tvrdě prohrál v 1. kole

VIDEO: Legendární bojovník Fedor Emelianenko ukončil kariéru. V posledním zápase tvrdě prohrál v 1. kole
Zdroj: Getty Images/Tomokazu Tazawa
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Fedor Emelianenko v posledním zápase své kariéry prohrál.

Svět bojových sportů se loučí s legendou. Fedor Emelianenko (40:7) v noci ze soboty na neděli ukončil svou profesionální kariéru, během které posbíral nespočet úspěchů. Rozlučka však nedopadla podle jeho plánu. V hlavním zápase na turnaji Bellator 290 jej v prvním kole porazil Ryan Bader (31:7). Ten se navíc stal prvním bojovníkem v historii, který Emelianenka porazil dvakrát.

Doporučeno
Conor McGregor konečně zpět v UFC! Čeká ho pořádně těžký soupeř Conor McGregor konečně zpět v UFC! Čeká ho pořádně těžký soupeř 5. února 2023 8:32

Konec éry

Šestačtyřicetiletý bojovník původem z Ruska už dopředu avizoval, že se bude jednat o jeho poslední bitvu bez ohledu na výsledek. Kariéru si přál zakončit právě proti šampionovi těžké váhy Baderovi, se kterým v minulosti prohrál v prvním kole po 35 sekundách. V odvetě ale Emelianenko skóre nevyrovnal. Bader svého soupeře ubil na zemi v polovině prvního kola.

„Na jednu stranu mě mrzí, že jsem nepředvedl to, co jsem chtěl. Na stranu druhou jsem rád, že mě sem přišlo podpořit tolik lidí a dalších legendárních bojovníků, kteří se mnou na této cestě byli přes 20 let, takže jsem šťastný,“ citoval portál MMA Fighting Emelianenkovo prohlášení po zápase.

Emelianenko po zápase položil rukavice do středu ringu, což značí konec kariéry. Do klece se s ním přišli rozloučit další legendární bojovníci, jako například Quinton Jackson, Chuck Lidell, Royce Gracie nebo Randy Couture. Další zápasníci, ale i tisíce fanoušků se s Emelianenkem loučí na sociálních sítích. „Tohle je doslova konec jedné éry. MMA historici o tom budou mluvit ještě za 100 let,“ napsal například jeden z fanoušků.

Fedor Emelianenko po výhře v titulovém zápase organizace PRIDE, rok 2005.
Fedor Emelianenko po výhře v titulovém zápase organizace PRIDE, rok 2005. Zdroj: Getty Images/Tomokazu Tazawa

Fedor Emelianenko na scéně působil desítky let a vystřídal mnoho organizací. Známá je mimo jiné jeho doba působení v organizaci Pride Fighting Championships, kde se stal šampionem. Na kontě má ale řadu dalších titulů. V kariéře posbíral 40 výher a více než 30 soupeřů ukončil před limitem. Emelianenko je obecně považován za jednoho z nejlepších bojovníků všech dob. 

Domů
Sdílet
Diskuse