Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2023 8:30
Čas čtení 2:46
Jana Chovancová

Romantické Airbnb v Evropě: v Norsku uvidíš polární záři přímo z postele, v Chorvatsku můžeš bydlet v majáku na ostrově

Romantické Airbnb v Evropě: v Norsku uvidíš polární záři přímo z postele, v Chorvatsku můžeš bydlet v majáku na ostrově
Zdroj: Airbnb
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ VALENTÝN
Uložit Uložené

Objev s námi romantická místa, která tě okouzlí nádhernými výhledy, soukromím a nadstandardním vybavením.

Cítíš to i ty? Ve vzduchu se pomalu, ale jistě vznáší vůně blížícího se Valentýna. Únor je už tady a spolu s ním přichází více slunečných dnů, ale i svátek zamilovaných.

V Refresheru jsme se podívali na to, kam se na svátek zamilovaných vyplatí vycestovat. Našli jsme pro tebe a tvého partnera či partnerku nejromantičtější ubytování přes Airbnb v Evropě, která rozhodně stojí za návštěvu.

pariz, airbnb
Zdroj: Airbnb

Romantický výhled na Eiffelovku ve Francii

Cena za noc: 8 339 Kč

Výhody ubytování: přijatelná cena vzhledem k dobré poloze blízko centra, výhled na Eiffelovu věž, balkon

Které město tě napadne, když přemýšlíš nad romantickým výletem? Možná je to klišé a otřepané, ale ten, kdo Paříž nezažil, neví, o čem je řeč. Toto město, kterému dominuje Eiffelova věž v centru, je synonymem romantiky. Proto je důležité najít si takové ubytování, které ti nabídne pěkný výhled.

A právě takové jsme pro tebe našli. Hosté, kteří v tomto ubytování bydleli, dokonce říkají, že je Eiffelova věž ještě blíž, než se na fotkách zdá. Romantický pohled na nasvícené město se sklenkou vína na balkoně je přesně to, co tady můžeš zažít.

pariz, airbnbpariz, airbnbpariz, airbnbpariz, airbnb
Zobrazit galerii
(4)
airbnb, grecko
Zdroj: Airbnb

Západ slunce v Řecku

Cena za noc: 5 265 Kč

Výhody ubytování: terasa s bazénem, ​​výhled na moře, luxusní zařízení

Řecko je země, ve které si lidé zbytečně nelámou hlavu problémy, na všechno mají čas a dožívají se vysokého věku. Okouzlí tě nejen nádhernými plážemi, čistým mořem a dokonalou architekturou. Lidé, kteří ho navštívili, vědí, že romantická místa jsou zde na každém kroku. Není se čemu divit, vždyť odtud pochází bohyně krásy a plodnosti Afrodita.

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

Představ si, že ráno vstaneš a první věc, kterou z postele uvidíš, je moře. Luxusní ubytování v Řecku ti nabízí nádherný výhled, soukromí ve vlastním bazénu a to vše za nevelkou sumu.

airbnb, greckoairbnb, greckoairbnb, greckoairbnb, grecko
Zobrazit galerii
(4)
majak, chorvatsko, more, airbnb
Zdroj: Airbnb

Maják na ostrově v Chorvatsku

Cena za noc: 9 482 Kč

Výhody ubytování: daleko od civilizace na ostrově, výhled na moře, ubytování v majáku

Zní to jako vystřižené z romantického filmu. Ostrov uprostřed ničeho, daleko od pevniny, kde tě obklopují pouze mořské vlny a výhled na horizont. A co víc, ubytování na ostrově se nachází přímo v majáku. Toto ovšem není film, ale reálný apartmán na chorvatském ostrově, kam se dostaneš jedině lodí z nejbližšího města Premantura.

Nezbývá ti tedy už nic jiného, ​​než si nakoupit dobré jídlo, sbalit si nejdůležitější věci včetně své lásky a vydat se za nevídaným dobrodružstvím.

majak, chorvatsko, airbnbmajak, chorvatsko, airbnbmajak, chorvatsko, airbnbmajak, chorvatsko, airbnb
Zobrazit galerii
(4)
airbnb, anglicko
Zdroj: Airbnb

Dřevěný domeček v anglickém lese

Cena za noc: 5 332 Kč

Výhody ubytování: klidná lokalita v lese, mnoho světýlek, moderní zařízení

Les, dřevěná chalupa, oheň, pletený svetr a kytara. Atmosféru dotváří typické anglické sychravé počasí, které ovšem pasuje ke světélkům a vytváří s nimi dokonalý kontrast. I romantika v divočině má své kouzlo a nemusí být výhradně o krásných výhledech na moře.

Doporučeno
Bára pracuje v kavárně na Novém Zélandu. Čechy tu mají rádi. Nedávají tady dýška, ale cítím se tu jako v Pánovi prstenů Bára pracuje v kavárně na Novém Zélandu. Čechy tu mají rádi. Nedávají tady dýška, ale cítím se tu jako v Pánovi prstenů 2. dubna 2024 13:00

Ubytování v lese u anglické vesnice se nachází pouhých 30 minut cesty autem od města Cambridge. Okolní les ti zaručí ticho, namísto městského ruchu uslyšíš maximálně štěbetání ptáků. U ohniště si můžeš večer opéct slaninu či se jen tak dívat na hvězdnou oblohu.

airbnb, anglicko airbnb, anglicko airbnb, anglicko airbnb, anglicko
Zobrazit galerii
(4)
airbnb, norsko
Zdroj: Airbnb

Polární záře přímo z postele v Norsku

Cena za noc: 4 953 Kč

Výhody ubytování: průhledné stěny ubytování s výhledem na oblohu, soukromí uprostřed ničeho, možnost vidět polární záři

Ve známé skladbě od One Republic se zpívá „již nebudeme počítat dolary, ale hvězdy“. A přímo z postele je můžeš se svou polovičkou počítat právě v ubytování v Norsku, které má průhledné stěny. Kromě hvězd však při troše štěstí můžeš spatřit i další nebeské divadlo v podobě polární záře.

Romantika jako vyšitá! Průhledné iglú v Norsku je pro milovníky zimy tím pravým ořechovým. Není sice velké, ale ke strávení pěkných chvil stačí a nachází se v něm vše potřebné.

airbnb, norsko airbnb, norsko airbnb, norsko airbnb, norsko
Zobrazit galerii
(4)
airbnb, slovensko
Zdroj: Airbnb

BONUS: Romantika v lese na Slovensku 

Cena za noc: 3 335 Kč

Výhody ubytování: skvělá lokalita v přírodě, stylové zařízení, soukromí

Pokud za romantikou nechceš cestovat daleko, vydej se na krásné sousední Slovensko. Například toto ubytování, které se nachází nedaleko Banské Bystrice, je ideální pro pár zamilovaných. Nabízí moderní zařízení a soukromí uprostřed lesa.

Doporučeno
V obchodě se procházeli komparzisté a z hotelu nás nepustili na ulici. Jozef vypráví o své cestě do KLDR V obchodě se procházeli komparzisté a z hotelu nás nepustili na ulici. Jozef vypráví o své cestě do KLDR 2. března 2024 8:00

Venku se nachází ohniště, u kterého se můžeš se svou polovičkou ohřívat, a součástí chatky je také balkon, na kterém si můžete společně vychutnat ranní kávu nebo čaj. A to vše za velmi přijatelnou cenu.

airbnb, slovensko, banska bystricaairbnb, slovensko, banska bystricaairbnb, slovensko, banska bystricaairbnb, slovensko, banska bystrica
Zobrazit galerii
(4)
Domů
Sdílet
Diskuse