Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2023 16:30
Čas čtení 1:55
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu? Tyto filmy z letošních Oscarů můžeš nově zhlédnout v pohodlí domova

Co si pustit o víkendu? Tyto filmy z letošních Oscarů můžeš nově zhlédnout v pohodlí domova
Zdroj: A24
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL V KARLOVÝCH VARECH NOVÉ FILMY PROGRAM DISNEY+ TIP NA FILM
Uložit Uložené

Jestli nechceš dlouho přemýšlet nad tím, co si o víkendu večer pustit, máme pro tebe tipy na rychlejší rozhodování. Tohle jsou dva filmy, se kterými určitě nesáhneš vedle.

V noci z neděle na pondělí proběhlo předávání Oscarů, a i když jsou některé vítězné a nominované snímky v Česku teprve v kinech, některé už najdeš na VOD platformách. Těšit se tam můžeš i na absolutního vítěze letošních Academy Awards, snímek Everything Everywhere All at Once.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu? Praní špinavého prádla prominentní rodiny, krvavé vraždy a zametání stop cashem najdeš na Netflixu Co si pustit o víkendu? Praní špinavého prádla prominentní rodiny, krvavé vraždy a zametání stop cashem najdeš na Netflixu 10. března 2023 16:30

Dan Kwan a Daniel Scheinert se rozhodli ukázat Doctoru Strangovi i celému Marvelu, že s paralelními světy lze pracovat i kreativně, zábavně, vtipně a originálně. Natočili film v hlavní roli s Michelle Yeoh, hvězdou devadesátkových akčňáků, kterou postavili hned do několika hereckých poloh.

Everything Everywhere All At Once
Zdroj: A24

Michelle ve filmu vystupuje jako majitelka krachující prádelny Evelyn. S manželem se chce dát rozvést, nesnáší svého otce a příliš nevychází ani s dcerou. A do toho ji čeká návštěva finančáku. Ze spirály mizérie ji pomůže dostat až manžel z paralelní dimenze, který jí ukáže, že v jiných paralelních světech její život nestojí úplně za houby. Všechny jsou ale v extrémním ohrožení a zachránit je může právě jen neúspěšná majitelka krachující prádelny.

Doporučeno
Oscarové Everything Everywhere All at Once je lepším filmem o multivesmíru než Doctor Strange 2 (Recenze) Oscarové Everything Everywhere All at Once je lepším filmem o multivesmíru než Doctor Strange 2 (Recenze) 13. března 2023 6:30

Evelyn si tak bude muset projít zábavnou řadou rozličných vesmírů, kde se učí nové a nové věci a zjišťuje, jak její život v různých dimenzích vlastně vypadá. Někde je přebornice v kung-fu, jinde herečka a někde má místo prstů párky. Everything Everywhere All at Once je nadžánrovka, která tě rozesměje, pobaví a poskytne i určité napětí z akčních scén, obzvlášť pokud už máš schematických marvelovek plné zuby a toužíš po změně. Dokáže ale i dojmout. Oscarového vítěze najdeš na platformě karlovarského filmového festivalu KVIFF.TV.

Z jiných dimenzí rovnou do Irska

Jestli paralelní vesmíry, různé druhy realit a obecně sci-fi nejsou pro tebe, nevadí. Za dobrým filmem nemusíš cestovat skrz dimenze, jeden takový najdeš i v Irsku. Banshees of Inisherin na Disney+ sice na Oscarech neproměnily ani jednu z devíti nominací, které získaly, i tak ale rozhodně stojí za zhlédnutí.

Doporučeno
Filozofický Tarantino s devíti nominacemi na Oscara. Víly z Inisherinu jsou jedním z nejlepších filmů za dlouhou dobu Filozofický Tarantino s devíti nominacemi na Oscara. Víly z Inisherinu jsou jedním z nejlepších filmů za dlouhou dobu 26. ledna 2023 8:30

Přátelství Colma a Pádraica po několika letech končí. Colm totiž už svého kamaráda nemá rád a nechce se s ním bavit. Rozchod přichází náhle a vlastně i bez jasného důvodu, a zatímco Colm vyhrožuje, že si za každou Pádraicovu návštěvu usekne prst na ruce, jeho kamarád se s tím odmítá smířit. Na pozadí občanské války vypráví Banshees of Inisherin o lokálních konfliktech, které jsou leckdy podobně zbytečné jako války samotné.

Banshees of Inisherin
Zdroj: Searchlight Pictures

McDonagh filmem završil dvacetiletou práci na původní trilogii z Aranských ostrovů společně s Colinem Farrellem a Brendanem Gleesonem v komorním filmu v překrásných kulisách irského pobřeží. Najdeš v něm existenciální úvahy, ale i poctivou dávku černého humoru, krve, násilí a litry Guinnesse. Kromě toho, že jsou Banshees of Inisherin velmi povedeným komediálním dramatem, se perfektně hodí i k dnešnímu Dni svatého Patrika. Celou recenzi na film Banshees of Inisherin najdeš tady.


A pokud tě tyhle tipy zrovna neoslovily, další oscarové kousky na tebe už delší dobu čekají i na jiných internetových televizích. Například Top Gun: Maverick najdeš na Sky Showtime, Elvise na HBO Max a Na západní frontě klid si můžeš přehrát na Netflixu.

Domů
Sdílet
Diskuse