Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2023 16:00
Čas čtení 1:50
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Cate Blanchett je chladnokrevná špionka na Netflixu a Ethan Hawke děsí v hororu na SkyShowtime

Co si pustit o víkendu: Cate Blanchett je chladnokrevná špionka na Netflixu a Ethan Hawke děsí v hororu na SkyShowtime
Zdroj: Focus Features
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU TIP NA FILM
Uložit Uložené

Odpočiň si u filmu, aniž by ses musel*a brodit širokou nabídkou platforem. Připravili jsme si pro tebe tipy na víkend.

Pracovní týden byl tentokrát kratší, ale po delším volnu a náročných velikonočních návštěvách ti čtyři dny v práci nebo ve škole určitě bohatě stačily. Jestli potřebuješ o víkendu dobít baterky a rozhodně nemáš v plánu vytáhnout paty z domu, hodí se mít vymyšlené, na co se během volna podíváš. Jako každý týden jsme si pro tebe připravili tipy na filmy z VOD platforem, které by ti neměly uniknout.

Doporučeno
Seriály na víkend: Na HBO šplhá slizký pracháč Kieran Culkin a pobaví tě pořádně ostrá komedie ze dna Londýna Seriály na víkend: Na HBO šplhá slizký pracháč Kieran Culkin a pobaví tě pořádně ostrá komedie ze dna Londýna 31. března 2023 18:00

Hanna (2011)

Od soboty najdeš na Netflixu akční snímek Hanna od Joea Wrighta. Dospívající Hanna (Saoirse Ronan) je dcerou bývalého agenta CIA a na její výchově se to taky intenzivně odráží. Hanna prochází intenzivním výcvikem a na prahu dospělosti ji otec (Eric Bana) vysílá na náročnou misi, kde postupně rozkrývá pravdu o svém původu i vlastní existenci. Kromě těžké výchovy otce po ní navíc jdou lidé špionky Cate Blanchett. Proč jde Hanně o život a kdo koho nakonec oddělá? Tahle akční podívaná tě i po letech od svého vzniku přiková do gauče.

 

Příběh o třináctileté dívce, kterou se odměřený otec snaží přeměnit ve stroj na zabíjení, zatímco se ona snaží najít vlastní identitu, ti místy může připomínat filmy o Jasonu Bourneovi, který rozplétá svou minulost, a kultovního Leona s Natalií Portman. Cate Blanchett je charismatická záporačka, a i když scénář občas může přecházet do béčkového akčňáku, užiješ si velmi povedenou audiovizuální podívanou se skvělou hudbou od The Chemical Brothers.

Doporučeno
Robert Downey, Kate Winslet nebo Colin Farrell. Na Maxu nás čekají seriálové novinky o Harrym Potterovi i Game of Thrones Robert Downey, Kate Winslet nebo Colin Farrell. Na Maxu nás čekají seriálové novinky o Harrym Potterovi i Game of Thrones 13. dubna 2023 18:00

Black Phone (2021)

Nefandíš akčnímu filmu a dáváš přednost psychologickým hrátkám a duchařině? Na platformě SkyShowtime si můžeš užít horor s výtečným Ethanem Hawkem Black Phone z roku 2021. Finney se dostane do sklepa sadistického únosce dětí a jedinou šancí na útěk jsou pro něj tajemné hovory z rozbitého černého telefonu na zdi. Duše dříve uvězněných dětí mu postupně odhalují, jak může prostředí své cely využít k osvobození.


Vedle toho, že Hawke jako maskovaný psychopat vypadá skvěle, je Black Phone velmi povedeným hororem díky psychologii dětského strachu a nikdy se vlastně nedozvíme, nakolik svou roli sehráli duchové a nakolik prostá snaha přežít. A právě na to snímek podle povídky Joea Hilla (syna Stephena Kinga) sází. Místo kýčovitých lekaček pracuje s klaustrofobickým prostředím a postupně houstnoucí atmosférou. Sympatické dětské postavy, které ve filmu nefungují jako rekvizity, jsou dalším příjemným bonusem.

Doporučeno
ČSFD nevypovídá o filmech, ale o rasismu uživatelů. Proč největší tuzemská databáze přestává být relevantní? ČSFD nevypovídá o filmech, ale o rasismu uživatelů. Proč největší tuzemská databáze přestává být relevantní? 30. března 2023 6:00

Oba filmy se ti budou perfektně hodit, pokud sebou chceš o víkendu jen tak plácnout na gauč, přikrýt se dekou a nemyslet. Jestli ale patříš spíš mezi fanoušky seriálů, na VOD službách najdeš od pátku hned několik premiér. 

HBO Max ti přinese polskou minisérii #BringBackAlice o záhadně zmizelé influencerce, a pokud jsi fanouškem odlehčené rodinné zábavy, na Apple TV+ tě může potěšit Jane. Seriál vypráví o devítileté environmentalistce, která podniká výpravu za záchranou ohrožených druhů. Její bujná fantazie dělá z ekologicky laděné série pohádkově odlehčené dobrodružství, v němž se ale neztratí apel na péči o životní prostředí.

Domů
Sdílet
Diskuse