Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. března 2023 18:00
Čas čtení 1:47
Radim Šlechta

Seriály na víkend: Na HBO šplhá slizký pracháč Kieran Culkin a pobaví tě pořádně ostrá komedie ze dna Londýna

Seriály na víkend: Na HBO šplhá slizký pracháč Kieran Culkin a pobaví tě pořádně ostrá komedie ze dna Londýna
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU HBO MAX HBO SERIÁLY PROGRAM HBO MAX TIP NA FILM
Uložit Uložené

Nechceš se zaseknout hledáním seriálu na VOD platformách? Připravili jsme pro tebe tipy na víkendové pokoukání. Za zhlédnutí stojí komediální drama Rain Dogs nebo nová řada Succession.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu? Na Netflixu tě pobaví Adam Driver jako pupkatý taťka nebo absurdní teorie o ploché Zemi Co si pustit o víkendu? Na Netflixu tě pobaví Adam Driver jako pupkatý taťka nebo absurdní teorie o ploché Zemi 24. března 2023 17:47

O víkendu nás čeká zatažené nebe a déšť. Pokud se chystáš vyrazit ven, tak si nezapomeň sbalit pláštěnku nebo deštník. Jestli ale počasí, ve kterém „by psa nevyhnal“, z vyhřáté postele nevyžene ani tebe, nezapomeň si rozmyslet, na co se budeš celé ty dva volné dny dívat. Jako každý pátek jsme si pro tebe připravili tipy ze streamovacích platforem, které tě pobaví a pomůžou ti vypnout po náročném pracovním týdnu.

Rain Dogs
Zdroj: HBO


A jak všichni víme, nejlépe se vypíná, když se máš u čeho zasmát. Když jsme mluvili o „vyhnaných psech“, musíme zmínit seriál Rain Dogs (Pod psa) z produkce HBO. Hořká komedie vypráví o příběhu Costelly a její dcery, které hned na začátku první epizody vyženou z pronajatého pokoje v motelu. Pomoci by jim mohl kamarád Selby, který se zrovna vrátil z vězení. I on je outsider, jen z privilegovanější vrstvy. Costello ale nechce, aby se jí a její dceři vracel do života. 

Seriál servíruje drsný humor, hořkost života a poctivou dávku nihilismu. Dialogy, prostředím i postavami místy trochu připomíná Charlese Bukowského v londýnských kulisách. Pokud máš rád*a trochu ostřejší humor a štve tě bezohledná společnost, Rain Dogs tě určitě nezklame.

Venku jsou v tuhle chvíli čtyři epizody z osmi a další vychází v pondělí. Každá z nich má mezi dvaceti a třiceti minutami, takže pokud jsi Rain Dogs ještě neviděl*a, náskok doženeš za necelé dvě hodinky. A nenech se zastrašit „modrým“ hodnocením na ČSFD. Jak je tomu zvykem, na Rotten Tomatoes si vysloužil 79 % od diváctva a 88 % od kritiků (o problematice hodnocení na ČSFD jsme psali v tomto článku).

Doporučeno
ČSFD nevypovídá o filmech, ale o rasismu uživatelů. Proč největší tuzemská databáze přestává být relevantní? ČSFD nevypovídá o filmech, ale o rasismu uživatelů. Proč největší tuzemská databáze přestává být relevantní? 30. března 2023 6:00

Z okraje společnosti mezi ty nejbohatší

Jestli tě prostředí zlodějů, sexuálních pracovníků*pracovnic a nočního Londýna neláká nebo jenom nemáš chuť na komedii, podívat se můžeš na opačný pól společnosti. Úspěšný seriál Succession (Boj o moc) na HBO totiž přichází s novou řadou. Ta se v žebříčku sledovanosti vyšplhala na druhé místo a šlape na paty The Last of Us.

Logan Roy vybudoval ohromný mediální dům s celosvětovým vlivem a otázkou je, kdo z jeho čtyř dětí jeho impérium převezme. Když se ukáže, že Logan ještě nějakou chvíli neodstoupí, mezi potenciálními nástupci se rozehraje řada psychologických partií o to, kdo si z otcovy moci utrhne co možná největší kus.

Anketa:
Dáš si o víkendu komedii nebo drama?
Potřebuju se zasmát, dramatu mám dost v životě.
Chci vidět intriky boháčů, Succession vede.
Víkend je dlouhý, stihnu obojí jak nic.
Potřebuju se zasmát, dramatu mám dost v životě.
70 %
Chci vidět intriky boháčů, Succession vede.
17 %
Víkend je dlouhý, stihnu obojí jak nic.
13 %

Čtvrtá série pojedná o prodeji gigantického mediálního baráku Waystar Royco technologickému vizionáři Lukasi Matssonovi. Kšeft spěje ke svému závěru a v rodině tím pádem roste napětí, existenční úzkost a obavy z toho, že slovo potomků mediálního magnáta přijde o svou váhu v momentě, kdy transakce proběhne. Na intriky, vytahování špinavého prádla a pohrdání vším „nižším“ se nedívá dobře a Succession vyžaduje poměrně velkou dávku pozornosti. Rodinné drama tě ale strhne, a i když budeš nejspíš všechny nenávidět, budeš se chtít dívat dál.

Domů
Sdílet
Diskuse