Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2023 v 19:43
Čas čtení 0:49
Kristýna Dobiášová

Můžeš si koupit vlastní ostrov, je levnější než byt v Praze. Co toto místo nabízí?

Můžeš si koupit vlastní ostrov, je levnější než byt v Praze. Co toto místo nabízí?
Zdroj: Galbraith Group/propagační foto
ZAJÍMAVOSTI VELKÁ BRITÁNIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Skotský ostrov Barlocco si můžeš koupit levněji než průměrný byt v Praze. Stojí totiž zhruba 4 miliony korun. Neobydlené místo doplňují vzácní živočichové a rostliny.

Ostrov Barlocco, který se nachází nedaleko od jižního pobřeží Skotska, je na prodej. Informuje o tom CNN. Cena je kolem 190 tisíc dolarů, v přepočtu zhruba 4 miliony korun. Může tak vyjít zhruba dvakrát levněji než například koupě bytu v Praze (podle serveru RealityMix zde průměrná cena za byt aktuálně činí 8,6 milionu korun).

Nejbližší vlaková stanice Dumfries je z ostrova vzdálená hodinu jízdy autobusem. Ostrov má rozlohu asi 25 akrů. Jediné, co se na něm nachází, je zatopený rybník. Ten funguje v zimních měsících jako napajedlo pro divokou zvěř a dobytek.

Doporučeno
Svět slaví Den Země. Podívej se, kvůli jaké katastrofě vznikl a co vše můžeš podniknout Svět slaví Den Země. Podívej se, kvůli jaké katastrofě vznikl a co vše můžeš podniknout 22. dubna 2023 v 10:26

„Vlastnictví vlastního soukromého ostrova ve Skotsku, kde můžete uniknout každodennímu shonu a užívat si klidu nejkrásnější krajiny v okolí, je velmi romantické,“ uvedl v prohlášení Aron Edgar ze společnosti Galbraith Group, která celý prodej realizuje.

Neobydlené místo doplňují vzácní živočichové a rostliny

Během odlivu se lze na Barlocco dostat i pěšky nebo traktorem. Na oblázkové pláži mohou kotvit i lodě. Nachází se v oblasti, která je definována jako zvláště zajímavá díky vzácným živočichům, jako je racek chechtavý, a rostlinám.

Edgar očekává výraznou poptávku. „Poté, co jsme se postarali o prodej několika soukromých ostrovů ve Skotsku, jsme zaznamenali silnou poptávku ze strany domácích i zahraničních zájemců o celé soukromé ostrovy.“

Domů
Sdílet
Diskuse