Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2023 9:33
Čas čtení 0:34
Radim Šlechta

Předpověď počasí na celý květen: Bundu ještě rozhodně neuklízej

Předpověď počasí na celý květen: Bundu ještě rozhodně neuklízej
Zdroj: Unsplash/Jilbert Ebrahimi
ČESKO PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Minimálně první dva květnové týdny budou teplotně podprůměrné.

Český hydrometeorologický ústav vydal měsíční výhled na celý květen. Čekají nás podprůměrné teploty, ráno dokonce okolo 5 °C. Jestli ses už těšil*a na venkovní snídaně a kafíčka, minimálně první dva týdny se jich spíš ještě nedočkáš.

Doporučeno
„Fashion je jedna velká hra, nejsou žádná pravidla a vždy vítězím.“ Módní influenceři radí, jak vylepšit svůj šatník „Fashion je jedna velká hra, nejsou žádná pravidla a vždy vítězím.“ Módní influenceři radí, jak vylepšit svůj šatník 2. května 2023 6:00

Podle měsíčního výhledu se minimální teploty budou pohybovat okolo zmíněných 5 °C, maximálně se vyšplhají na 17 °C. K průměrným květnovým hodnotám by se měly opět vrátit až v druhé polovině měsíce. Tehdy budou teploměry ukazovat průměrné teploty mezi 17 a 23 °C. 

Vlhčí období z konce dubna by ale měly vystřídat týdny s průměrným množstvím srážek. I v celkovém pohledu by květen mohl podle meteorologického ústavu skončit jako srážkově průměrný.

Doporučeno
Vyrazili jsme na nákup potravin do Německa. Vyplatí se to? Vyrazili jsme na nákup potravin do Německa. Vyplatí se to? 1. května 2023 6:00

Měsíční výhled podle ČHMÚ nepočítá s výkyvy, a proto kvůli poměrně velké nejistotě pracuje s grafickou podobou (kompletní přehled najdeš na těchto stránkách). Úspěšnost výhledu se podle ústavu pohybuje u teplot okolo 75 %, u srážek kolem 65 %.

Domů
Sdílet
Diskuse