Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
19. května 2023 15:00
Čas čtení 1:51
Tereza Šnajdrová

Lana Del Rey, Post Malone nebo Bad Bunny. Která z hudebních novinek je nejlepší? Hlasuj v anketě

Lana Del Rey, Post Malone nebo Bad Bunny. Která z hudebních novinek je nejlepší? Hlasuj v anketě
Zdroj: TASR/AP/Leo Correa, File
HUDBA HUDBA LANA DEL REY
Uložit Uložené

Tento týden vycházela jedna novinka za druhou. Vybrali jsme pro tebe pět nejlepších a ty nám dej vědět, jak se ti líbí.

Léto se blíží, a než se umělci a umělkyně rozutečou na hudební festivaly, do světa vypouští novou tvorbu. Tento týden nás zaujaly především novinky z dílny něžné Lany Del Rey, hravého Bad Bunnyho, Post Malona, rockových Foo Fighters nebo melancholického Bena Howarda. Který song je podle tebe nejlepší? Hlasuj v anketě.

Doporučeno
Muse a Slipknot stojí víc než celý loňský lineup, říká ředitel festivalu Rock for People Michal Thomes Muse a Slipknot stojí víc než celý loňský lineup, říká ředitel festivalu Rock for People Michal Thomes 18. května 2023 6:00

Romantika vládne světu

S horkou novinkou se tento týden hlásí o slovo americká zpěvačka Lana Del Rey, která vydala skladbu Say Yes To Heaven. Pomyslně se tak vrací ke kořenům desky Ultraviolence, neboť tato píseň měla být původně právě na tomto albu. Zpěvačka ji však nakonec několikrát přetransformovala, až vznikl poklad, který pravděpodobně bude bavit každého. Bez ohledu na věk. 

Lana Del Rey
Zdroj: Rich Fury/Getty Images for The Recording Academy


Zajímavostí je, že leaknuté části této písně začaly být v roce 2022 virální na TikToku, a zpěvačka tak svým věrným fanouškům a fanynkám servíruje nejen melancholickou verzi Say Yes To Heaven, ale i zrychlenou formu.

Doporučeno
Hudební novinky týdne: Pusť si do uší Milky Chance nebo LP a nalaď se na léto Hudební novinky týdne: Pusť si do uší Milky Chance nebo LP a nalaď se na léto 12. května 2023 15:00

Foo Fighters vypustili do světa druhou píseň z chystaného alba But Here We Are, která nese název Under You. Horká novinka je typickou „foofighterovkou“, je rocková, melodická a vypráví o tom, jaké to je mít zlomené srdce. „Obrázky toho, jak sdílíme písničky a cigarety. Takhle si tě budu navždy představovat,“ zpívá v ní Dave Grohl. Jak se ti tahle novinka líbí?

U romanťáren ještě zůstaneme. Britský muzikant Ben Howard se proslavil v roce 2011, když vydal desku Every Kingdom, na které najdeš jednu baladu za druhou. Od melancholických tonů však nyní upustil. Jeho nová skladba Walking Backwards je hravá, téměř taneční a její poslech jako by tě přenesl na pláž, kde spolu s přáteli sleduješ západ slunce. Ben Howard nám ukazuje, že je králem indiečka, a už se moc těšíme na jeho novou desku.

Doporučeno
Album týdne: Stres, úzkost i kritika společnosti. Grandson si na nové desce I Love You, I'm Trying nebere servítky Album týdne: Stres, úzkost i kritika společnosti. Grandson si na nové desce I Love You, I'm Trying nebere servítky 5. května 2023 17:15

Reggaeton je na vzestupu

Reggaeton je na vzestupu a živým důkazem toho je Portorikánec Bad Bunny, který dnes vydal novou skladbu Where She Goes. Jak je tomu u tohoto žánru zvykem, Bad Bunny v ní kombinuje angličtinu, španělštinu, EDM prvky, trap a další. Where She Geos má potenciál stát se letním hitem, a to nejen díky své melodii, ale také textu. „Zlato, řekni mi pravdu, jestli jsi na mě zapomněla. Vím, že to byla jen jedna noc, kterou nebudeme opakovat,“ zpívá v ní Bad Bunny. 

Bad Bunny
Zdroj: Getty Images/Daniel Knighton


Pozadu pak nezůstává ani nejen generací Z milovaný Post Malone, který právě uveřejnil novinku Mourning. Stalo se tak jen pár dní poté, co americký rapper oznámil, že koncem července vydá nové album s názvem Austin. Mourning nám jasně ukazuje vývoj svého autora, je těžká a zároveň fantastická, uslyšíš v ní mnoho kytarových arpeggií, ale také další uměle vytvořené zvuky, které rozhodně zaujmou tvoji pozornost. Posty v ní navíc zpívá o tom, že sláva a bohatství neznamenají štěstí, čímž se možná odkazuje na svou novou životní fázi – v minulém roce se mu narodila dcera a rapper s oblibou říká, že mu změnila život. 

Anketa:
Která novinka je podle tebe nejlepší?
Say Yes To Heaven od Lany Del Rey
Under You od Foo Fighters
Walking Backwards od Bena Howarda
Where She Goes od Bad Bunnyho
Mourning od Post Malona
Say Yes To Heaven od Lany Del Rey
74 %
Under You od Foo Fighters
4 %
Walking Backwards od Bena Howarda
0 %
Where She Goes od Bad Bunnyho
9 %
Mourning od Post Malona
13 %
Domů
Sdílet
Diskuse