Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2023 11:22
Čas čtení 0:37
Barbora Fábryová

Nejstarší pejsek na světě oslavil narozeniny, majitel mu připravil obrovskou oslavu. Dožil se rekordního věku

Nejstarší pejsek na světě oslavil narozeniny, majitel mu připravil obrovskou oslavu. Dožil se rekordního věku
Zdroj: Guinness World Records
ZAHRANIČÍ
Uložit Uložené

Bobi byl zapsán i do Guinnessovy knihy rekordů.

Nejstarší pes na světě Bobi v květnu oslavil své 31. narozeniny. Jeho majitel prohlásil, že pro psa naplánoval tradiční portugalskou oslavu, které se zúčastní více než 100 lidí a vystoupí i taneční soubor, píše CNN.

Bobi byl zapsán i do Guinnessovy knihy rekordů a majitel je rád, že pejsek se těší velké oblibě a má i fanoušky. Bobiho však dal vyšetřit, zda focení psa nestresuje, odborníci mu však potvrdili, že je v dobrém zdravotním stavu.

Bobi je podle majitele čistokrevný Rafeiro do Alentejo, plemeno portugalského psa vycvičeného k hlídání dobytka. Věk se však na Bobim odrazil a veterináři zaznamenali problémy s chůzí a zhoršení zraku.

Podle majitele může za jeho dlouhověkost i klidné prostředí, ve kterém psa vychovává. „Bobi je výjimečný, protože pohled na něj je jako vzpomínat na lidi, kteří byli součástí naší rodiny a bohužel tady už nejsou, jako můj otec, můj bratr nebo moji prarodiče, kteří již opustili tento svět,“ řekl jeho majitel.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Guinness World Records (@guinnessworldrecords)

Domů
Sdílet
Diskuse