Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. června 2023 13:19
Čas čtení 0:50
Tereza Šnajdrová

Beyoncé, Rihanna a Taylor Swift se objevily na seznamu nejbohatších self-made žen světa. Jaké je jejich jmění?

Beyoncé, Rihanna a Taylor Swift se objevily na seznamu nejbohatších self-made žen světa. Jaké je jejich jmění?
Zdroj: Kevin Winter/Getty Images for The Recording Academy
HUDBA HUDBA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Magazín Forbes zveřejnil seznam 100 nejbohatších amerických žen, které svého úspěchu dosáhly bez pomoci ostatních.

Kromě podnikatelek, investorek, doktorek a dalších se na tomto seznamu objevilo také sedm zpěvaček – Beyoncé, Rihanna, Taylor Swift, Madonna, Celine Dion, Dolly Parton a Barbra Streisand.

Doporučeno
5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert The Lumineers nebo techno krále I Hate Models 5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert The Lumineers nebo techno krále I Hate Models 5. června 2023 15:00

Nejúspěšnější z hudebnic je Rihanna, jejíž jmění je odhadováno na 1,4 miliardy dolarů (30,7 miliardy korun). Zpěvačka původem z Barbadosu tak díky hudbě a svému podnikání s kosmetikou a oblečením skončila na 20. místě. Jen 14 míst za ní je zpěvačka Taylor Swift, která se pyšní jměním 740 milionů dolarů (16,2 miliardy korun). Swift se v posledních letech velmi daří a v minulém roce se dokonce stala první umělkyní v historii, která současně vévodila 10 žebříčkům Billboard Hot 100.

Na 45. místě skončila Madonna s čistým jměním 580 milionů dolarů (12,7 miliardy korun) a v závěsu za ní je na 48. místě Beyoncé. Ta se aktuálně nachází na turné k nové desce Renaissance, a ačkoli je její jmění v současné chvíli odhadováno na 540 milionů dolarů (11,8 miliardy korun), očekává se, že po dokončení turné se násobně zvýší.

Doporučeno
Sex jako oficiální sport? Švéd navrhuje soutěžit v předehře, orálním sexu i vytrvalosti Sex jako oficiální sport? Švéd navrhuje soutěžit v předehře, orálním sexu i vytrvalosti 6. června 2023 11:46

Do žebříčku nejbohatších self-made žen se pak dostaly také Celine Dion (56. místo), Dolly Parton (59. místo) a Barbra Streisand (61. místo). Vítězkou se již pošesté v řadě stala distributorka stavebních materiálů Diane Hendricks, jejíž čisté jmění dosahuje výše 15 miliard dolarů (téměř 330 miliard korun). 

Domů
Sdílet
Diskuse