Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Box bez rukavic: Brutální boj má hluboké kořeny, lidé při něm umírali a holými pěstmi se mlátily i ženy „nahoře bez“

Boxerská pravidla se rozšířila do dalších zemí a definitivně ukončila éru boxu bez rukavic. Tedy ne tak docela. Zejména v posledních letech se totiž box bez rukavic dostává znovu do popředí a zažívá nový boom. Vznikají i nové organizace, které se věnují výhradně zápasům bez rukavic, a tyto boje se už dostaly i do Česka.

Tou nejvýznamnější světovou organizací v boxu bez rukavic je americká Bare Knuckle Fighting Championship (BKfC), která v roce 2018 uspořádala první státem sankcionovaný turnaj holými pěstmi po více než 100 letech. Do svých řad už přilákala řadu hvězd včetně bývalých bojovníků UFC.

Bare Knuckle Fighting Championship – Tom Shoaff vs. Joe Elmore.
Bare Knuckle Fighting Championship – Tom Shoaff vs. Joe Elmore. Zdroj: Getty Images/Alex Menendez

Kritici zápasů bez rukavic zastávají názor, že tento typ krvavé podívané patří do minulosti, ne do moderního světa, nicméně čísla mluví jasnou řečí. Novodobé zápasy bez rukavic na YoutTube přesahují i miliony zhlédnutí, jejich popularita stále roste a přitahují čím dál více fanoušků. A nic nenasvědčuje tomu, že by tento trend měl v blízké budoucnosti ustat. Právě naopak.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse