Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. června 2023 16:58
Čas čtení 0:46
Kuni Nguyenová

Kam v Praze na kolo? Tato mapa ti ukáže trasy s klidným provozem a ideálním povrchem

Kam v Praze na kolo? Tato mapa ti ukáže trasy s klidným provozem a ideálním povrchem
Zdroj: Pexels/Sebastian Arie Voortman
NEWS ČESKO TIPY NA VÝLET PRAHA
Uložit Uložené

Ať už se chystáš jezdit na kole desítky kilometrů denně, nebo i jen krátkou vzdálenost, tato mapa ti bude věrným pomocníkem.

S obdobím teplého a slunečného počasí přichází čas oprášit své kolo ze sklepa a naplánovat si nejen výlet, ale třeba se i jen pohybem provětrat po cestě do/z práce nebo brigády. Jak ale vybrat tu nejlepší trasu? S tím ti poradí tato mapa, která shromažďuje informace o cyklostezkách po Praze.

Doporučeno
Velká mapa bazénů a přírodních koupališť v Česku: Kde je koupání bezpečné a zadarmo? Velká mapa bazénů a přírodních koupališť v Česku: Kde je koupání bezpečné a zadarmo? 17. června 2023 13:57

Stačí do vyhledávače zadat start a cíl destinace a aplikace ti najde tři nejvhodnější alternativy tvojí trasy. Zobrazuje podrobnosti z terénu, stoupání, povrch tras, ale i dočasné uzavírky, případně zimní omezení. Cyklistům a cyklistkám mimo jiné přináší tipy na zlepšení infrastruktury nebo také leteckou mapu.

Mapa Městem na kole
Zdroj: Mapa Městem na kole

Obsah mapy spravuje portál Městem na kole ve spolupráci s iniciativami Cyklisté sobě AutoMat. Vývoj vyhledávače podpořilo hlavní město Praha. A pokud máš mobil s Androidem, mapu si můžeš stáhnout i offline.

mapa městem na kole
Ačkoliv příjemné teplé počasí láká k jízdě na kole snad každého, je potřeba dodržovat pár základních pravidel. Dlouhá jízda na přímém slunci může způsobit úžeh, proto po cestě vyhledávej i místa ve stínu a nezapomeň si vzít helmu či jinou pokrývku hlavy. Můžeš také zvážit tenkou vrstvu funkčního prádla, které zabraňuje přehřátí a dobře odvádí pot. A samozřejmě dodržuj pitný režim!
Domů
Sdílet
Diskuse