Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. června 2023 13:57
Čas čtení 0:41
Kuni Nguyenová

Velká mapa bazénů a přírodních koupališť v Česku: Kde je koupání bezpečné a zadarmo?

Velká mapa bazénů a přírodních koupališť v Česku: Kde je koupání bezpečné a zadarmo?
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
ČESKO ČESKO KDE SE KOUPAT PŘÍRODNÍ KOUPÁNÍ
Uložit Uložené

Neseď doma a vyraz se ochladit k vodě. Poradíme ti, kde se ve tvém okolí nachází ta nejlepší koupaliště.

Teploty se o víkendu budou pohybovat okolo 25 až 27 stupňů a od pondělí pak budou už jenom stoupat. Ideální čas na to vyrazit někam k vodě. Pokud se nemůžeš rozhodnout, na které koupaliště vyrazit a kde všude se vůbec můžeš ochladit před následujícími tropy, pomůže ti tato turistická mapa. Ta shromažďuje informace o stovce plaveckých bazénů, ale i plováren, rybníků a dalších přírodních koupališť po celé České republice.

Mapa koupališť a míst ke koupání
koupání
Zdroj: turistickamapa.cz

Jenže jak poznat, která přírodní koupaliště jsou vhodná ke koupání a která naopak s kvalitou vody pokulhávají? Pomůže ti například tato interaktivní mapa, jež vznikla pod záštitou Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR. Více jsme tě v Refresheru informovali v samostatném článku

MAPA: Kvalita vody na přírodních koupalištích
Doporučeno
ČHMÚ varuje: Česko zasáhnou silné bouřky. Výstraha platí pro těchto šest krajů ČHMÚ varuje: Česko zasáhnou silné bouřky. Výstraha platí pro těchto šest krajů 17. června 2023 13:00

Patříš mezi ty, kteří upřednostňují spíše klasické bazény nebo areály určené pro vodní sporty? Máme tip, jak za tyto aktivity ušetřit. V Česku se nachází místa, která jsou pro držitele zaměstnaneckého benefitu Multisport zdarma nebo jen za symbolickou částku. Je jich kolem desítky.

MAPA: Bazény a vodní sporty přes Multisport kartu
koupání
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domů
Sdílet
Diskuse