Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Tipy na nejlepší přírodní koupání v celém Česku. Těchto sedm míst stojí za šplouch

Jezero Milada

Rekreační oblast Milada, která se nachází jen pár kilometrů od Ústí nad Labem, je bývalá těžební oblast, která prošla rekultivací. Lákadlem je především velké jezero nazvané po původním hlubinném dole. Rozlohou je Milada o něco menší než Máchovo jezero, její hloubka činí téměř 25 metrů. Návštěvníci ocení zejména výbornou kvalitu vody pro koupání nebo různé druhy vodních sportů. Konají se zde i různé sportovní a kulturní akce. Celou rekultivovanou oblast je možné si prohlédnout i díky přilehlým cyklotrasám a naučným stezkám.

Praktické informace: Lokalita je od Ústí nad Labem vzdálena asi pět kilometrů. Z Prahy je po dálnici D8 dostupná do 50 minut. Na hlavní pláž jezera Milada se lze dostat i s MHD Ústeckého kraje, zelenými autobusy linek 450, 454, 458 a 801. U jezera je zakázáno tábořit a rozdělávat oheň mimo vyznačená místa, vstupovat na pláž se psy (kromě vyznačených částí) nebo skákat do vody, protože hrozí nebezpečí zranění o kamenné vlnolamy umístěné pod vodou.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 3 z 7
Domů
Sdílet
Diskuse