Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2023 v 14:14
Čas čtení 1:06
Tereza Šnajdrová

„Je to naprosto k vzteku,“ Billie Eilish ostře kritizuje fanoušky. Co jí vadí?

„Je to naprosto k vzteku,“ Billie Eilish ostře kritizuje fanoušky. Co jí vadí?
Zdroj: Wikimedia Commons/crommelincklars/volně k použití
HUDBA BILLIE EILISH ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Snad každý umělec či umělkyně se setkali s tím, že na ně jejich fanoušci*fanynky během koncertů hází nejrůznější předměty – od plyšáků přes klobouky až po květiny. Tento trend však v posledních měsících nabral nebezpečný směr.

Bebe Rexha dostala v minulém měsíci telefonem do oka a musela být odvezena na pohotovost, odkud odešla s několika stehy. Podobné incidenty se staly také Harrymu Stylesovi, Taylor Swift nebo třeba Pink, na kterou během koncertu hodil fanoušek popel své zesnulé matky. Billie Eilish tento trend tvrdě kritizuje a označuje ho za „pobuřující“, píší NME a Daily Mail

Doporučeno
Video: Fanoušek hodil na Pink během koncertu popel své zesnulé matky. Jaká byla její reakce? Video: Fanoušek hodil na Pink během koncertu popel své zesnulé matky. Jaká byla její reakce? 28. června 2023 v 14:35

Podle Billie Eilish se nejedná o nic nového a fanoušci a fanynky na ni během koncertů hází předměty již šest let. „Na pódiu na mě hází věci už asi šest let,“ řekla na světové premiéře filmu Barbie. Jedna z nejpopulárnějších zpěvaček současnosti však vidí problém v tom, jaké předměty nyní lidé na své modly hází. Už to nejsou pouze květiny a plyšáci, ale také telefony či další věci, které mohou pořádně ublížit. 

„Lidé jsou prostě nadšení, což ale může být nebezpečné. Mám z toho smíšené pocity, protože když jste nahoře, tak to bouchne. Ale víte, že je to z lásky a že se vám prostě snaží něco dát,“ vysvětlila zpěvačka písně Lovely a vyzvala fanoušky*fanynky, aby se od tohoto trendu distancovali. „Chápeme to, ale nedělejte to. Je to naprosto k vzteku, když jste tam nahoře. Jste ve zranitelné pozici,“ dodala.

Doporučeno
Rita Ora vs. Kim Dracula: Šílený vědecký pokus i šílená nuda – kdo má top desku a kdo propadák týdne? Rita Ora vs. Kim Dracula: Šílený vědecký pokus i šílená nuda – kdo má top desku a kdo propadák týdne? 14. července 2023 v 14:00

Proti házení předmětů se v minulých dnech ohradila také Adele, a to přímo během koncertu. Přítomným v žertu řekla, že pokud na ni někdo něco hodí, „zabije je“. 

Na problematiku trendu upozorňují i zahraniční média. Plátek NME k němu v minulém týdnu vydal rozsáhlou zprávu, ve které uvedl, že „riskovat osobní blaho, samotný koncert nebo kopanec od security nestojí za potíže ani slávu na TikToku“. „Vstoupili jsme do éry, kdy se interakce mezi fanoušky a umělci musí vrátit do uctivých mezí,“ dodal.

Doporučeno
VIDEO: Na vídeňském koncertě hodil fanoušek na Harryho Stylese tvrdý předmět, trefil ho do oka VIDEO: Na vídeňském koncertě hodil fanoušek na Harryho Stylese tvrdý předmět, trefil ho do oka 10. července 2023 v 11:15
Domů
Sdílet
Diskuse