Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Vyzkoušeli jsme nejlepší koupačku ve východních Čechách. Přinesla nám Rozkoš

Vyzkoušej vodní skútry, paddleboard nebo wakesurf

Wakesurf Rozkoš se těší velké oblibě nejen proto, že nabízí vstup zdarma, ale i proto, že se v areálu zabavíš třeba celý den. A i to možná bude málo. Jak již název napovídá, na místo se sjíždí mnoho wakesurfistů. „Wakesurf je sport pro milovníky vody, rychlosti a zábavy. Speciálně upravená loď vytváří vlnu, na které můžete surfovat nebo při jiném nastavení i jezdit na wakeboardu či vodních lyžích,“ hlásá web areálu.

Rozkoš
Zdroj: Refresher/Tereza Šnajdrová


Kromě toho si pak na místě můžeš zapůjčit také paddleboard (za 250 korun na hodinu), šlapadlo (také 250 korun na hodinu) nebo kajak, za který na hodinu zaplatíš 300 korun. Za pětikilo na hodinu se můžeš projet na člunu a za tisícovku na patnáct minut zase na vodním skútru. Provozovatelstvo nově nabízí i projížďku na jetsurfu. „Půjčte si u nás surfové prkno se zabudovaným motorem dosahující rychlosti až 60 km/h při váze pouhých 17 kg,“ píší. Tato aktivita tě vyjde na 2 000 korun za 30 minut.

Máš to daleko nebo tě koupačka na Rozkoši prostě neláká? Koukni na dalších 7 tipů na přírodní koupaliště, podívali jsme se na zoubek i retro plovárnám s velmi příznivým vstupným. Nedávno jsme také navštívili nudapláž na jezeře Lhota. Nemáš problém se studem? Potěší tě tu božský klid a pohoda. Celou reportáž si můžeš přečíst na tomto odkaze.

Pokud se do Wakesurfu Rozkoš vydáš, měj na paměti jedno – všude platí cash only a s platební kartou nikde nepochodíš, ani u stánků s jídlem a pitím.

Rozkoš
Zdroj: Refresher/Tereza Šnajdrová

Párek v rohlíku za pade, burger za sto sedmdesát

Aby ses z areálu nemusel*a celý den hnout, provozovatelstvo se postará i o to, abys měl*a plné bříško. Jen pár kroků od vody se nachází velký žlutý autobus s menším posezením, ve kterém si můžeš koupit nápoje i jídlo – párek v rohlíku za pade a hovězí burger za sto sedmsedát. Klasika. Smutná je ale nabídka pro vegetariány a vegetariánky, kteří si mohou dát pouze hranolky. Nebo třeba nanuk.
 
V autobuse pořídíš i čerstvě načepované pivo, aperol nebo nejrůznější soft drinky.

Rozkoš
Zdroj: Refresher/Tereza Šnajdrová


Kdyby ti nabídka nepřipadala dostatečná, stačí udělat pár kroků navíc a ocitneš se u dalšího občerstvení. I tam za 175 korun seženeš hovězí burger, ale také třeba quesadillu (190 korun) nebo klobásu s pečivem za osmdesát. U tohoto stánku ti pak udělají také kávu (pražské potěší, že už i do východních Čech proniklo flat white) a koupíš zde i další soft drinky.

Doporučeno
Tipy na jižní Čechy: Zapomeň na Chorvatsko a zažij středomořskou atmosféru u nás. Radíme, co pít, jíst a vidět Tipy na jižní Čechy: Zapomeň na Chorvatsko a zažij středomořskou atmosféru u nás. Radíme, co pít, jíst a vidět 21. července 2023 v 15:00

A kdyby ti sportovní vyžití u vody nestačilo, naproti tomuto stánku se nachází třeba i hřiště, na kterém si můžeš zahrát beachvolejbal. V horní části pak najdeš také záchody či sprchy.

Tak co, vyrazíš na tu nejlepší koupačku ve východních Čechách? Nám učarovala a určitě se vrátíme!

RozkošRozkoš
Zobrazit galerii
(2)
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse