Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
11. července 2023 6:00
Čas čtení 5:03
Ilona Hobzová

Tipy na nejlepší retro koupaliště: Tady na tebe dýchne první republika i socialismus. A vstupné je za hubičku!

Tipy na nejlepší retro koupaliště: Tady na tebe dýchne první republika i socialismus. A vstupné je za hubičku!
Zdroj: Profimedia
ZAJÍMAVOSTI ČESKO KDE SE KOUPAT
Uložit Uložené

Návrat do první republiky i socialismu, to nabízí sedm retro míst na koupání po celém Česku. Dokonce i na pokladně, jako by se zastavil čas...

Léto je v plném proudu a Česko zasáhly velmi vysoké teploty. Refresher ti už přinesl tipy na nejlepší přírodní koupání. Teď máme něco pro všechna vodní prasátka, která se ráda koupou a milují retro. Na těchto sedmi místech na tebe dýchne duch staré doby. 

Koupaliště Dachova

Přírodní koupaliště Dachova se nachází v rekreační osadě pod svahy Hořického chlumu v okrese Jičín. Tamní koupaliště vzniklo už v roce 1925 na místě bývalého rybníka. Datum vzniku koupaliště připomínají stylové dřevěné kabiny a písečná pláž, která sloužila jako populární sluneční lázně. Areál dlouhé roky chátral, od roku 2013 je však na seznamu nemovitých kulturních památek. Od roku 2016 probíhala rekonstrukce, která se držela původních pracovních postupů, aby prvorepubliková atmosféra zůstala co nejvíce zachována. 

Doporučeno
Tipy na nejlepší přírodní koupání v celém Česku. Těchto sedm míst stojí za šplouch Tipy na nejlepší přírodní koupání v celém Česku. Těchto sedm míst stojí za šplouch 24. června 2023 8:30

Uprostřed koupaliště se nachází oblíbený dřevěný ostrůvek. Návštěvníci zde najdou dvoumetrový skokánek, kromě toho nechybí třeba hřiště na fotbal, volejbal, pétanque nebo stolní tenis. Samozřejmostí je sociální zařízení, sprchy, kabinky nebo stánky s občerstvením.

Návštěvníci na Dachově pozitivně hodnotí zejména klidné prostředí uprostřed lesů a také čistotu vody, kterou zajišťuje napájení z lesního pramene a kamenný podklad koupaliště. Důkazem čistoty vody je výskyt vzácného čolka horského. V okolí se nachází mnoho turistických stezek a také oblíbená cyklostezka. 

Praktické informace: Dospělí a děti nad 15 let zaplatí na celý den 80 korun, děti do 15 let, senioři 65+ a držitelé ZTP 50 korun. Pronajmout se dá i kabina, a to za 40 korun na osobu za den. Dostupné je také ubytování v chatkách. Například čtyřlůžková stojí 500 korun za noc.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 7
Domů
Sdílet
Diskuse