Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2023 15:24
Čas čtení 1:16
Vojtěch Vanda

Sbohem Paříži, ahoj Londýne! Bára Votíková po angažmá v PSG našla domov v Tottenhamu

Sbohem Paříži, ahoj Londýne! Bára Votíková po angažmá v PSG našla domov v Tottenhamu
Zdroj: Jonathan Moscrop/Getty Images
SPORT ČESKO FOTBAL FRANCIE VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Nejznámější česká fotbalistka a jednička v brance fotbalové reprezentace žen Barbora Votíková se stěhuje do Anglie. Dnes byla představena jako nová posila týmu z anglické Super League Tottenham Hotspur.

Povést se takový přestup ve světě mužského fotbalu, ví to každý. Tento přesun je přece jenom trochu méně exponovaný, přesto se jedná o velkou věc. Brankářka Bára Votíková, která je známá nejen jako vynikající fotbalistka, ale také jako vlogerka a youtuberka se skoro půlmilionovým kanálem a více než 520 tisíci sledujícími na Instagramu, našla své nové místo v širém fotbalovém světě.

Doporučeno
Český fotbal si dnes žádá hladký postup do Evropy. Slavia i Plzeň jedou hájit obrovské náskoky z domácích zápasů Český fotbal si dnes žádá hladký postup do Evropy. Slavia i Plzeň jedou hájit obrovské náskoky z domácích zápasů 17. srpna 2023 14:33

Šestadvacetiletá jednička české reprezentace v posledních sezónách oblékala dres věhlasného francouzského celku Paris Saint-Germain, do jehož ženského družstva přestoupila ze Slavie Praha ve stejnou dobu, kdy do něj přišel Lionel Messi. Je tedy pochopitelné, že její příchod byl poněkud méně v záři reflektorů.

Otevřel se před ní svět evropského ženského fotbalu. Jenže kvůli vleklému zranění se jí nepodařilo pořádně prosadit a prakticky celým angažmá se protrápila. V minulé sezoně odchytala pouze posledních pětačtyřicet minut proti poslednímu celku Division 1 Soyaux, v němž však neinkasovala a jistým způsobem pomohla PSG k druhému místu v tabulce a předkolům Ligy mistryň. Loňský titul ovládl Lyon.

Chtělo to změnu

Bylo proto jasné, že jí v Paříži pšenka nepokvete, proto se rozhodla ke změně. Po pár měsících jednání se jí nakonec povedlo přestoupit do klubu v progresivní Super League na britských ostrovech londýnského Tottenhamu. „Posledních pár měsíců jsem si hrozně přála sem přestoupit,“ tvrdila Votíková v představovacím videu.

Přestože je Tottenham velkoklub, jenž v mužských divizích promlouvá do evropských pohárů a hraje o nejvyšší příčky, u žen se jedná spíše o celek z druhé poloviny tabulky. I tak ale bude o co hrát. S rozvojem anglické ligy je jasné, že si zahraje před bouřlivou fanouškovskou kulisou a bude přímou svědkyní rozvoje ženského sportu.

Doporučeno
Dostala jsem nářez na tréninku se sparťankami. A pochopila jsem, proč si fotbalistky zaslouží stejné peníze jako chlapi Dostala jsem nářez na tréninku se sparťankami. A pochopila jsem, proč si fotbalistky zaslouží stejné peníze jako chlapi 24. března 2023 16:12

Navíc se v přímém souboji utká se spoluhráčkou z reprezentace a Slavie Kateřinou Svitkovou, která opanovala s Chelsea titul minulou sezonu.

 
Domů
Sdílet
Diskuse