Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2023 v 14:00
Čas čtení 3:33
Ilona Hobzová

Sport v září: Vyraz na baseballový šampionát do Prahy, Ostravy či Třebíče a fandi tenistkám na US Open

Sport v září: Vyraz na baseballový šampionát do Prahy, Ostravy či Třebíče a fandi tenistkám na US Open
Zdroj: Jack Thomas/Getty Images
SPORT SPORTOVNÍ AKCE
Uložit Uložené

Přinášíme ti přehled zásadních mezinárodních sportovních událostí s českou účastí.

Na své si v září přijdou fanoušci a fanynky tenisu, fotbalu, baseballu nebo veslování. Koukni, kdy se významné sportovní události konají a kam můžeš vyrazit fandit. Některé velké akce totiž hostí Česko!

Tenis: US Open

Tenisový turnaj US Open, který je poslední ze čtyř grandslamových klání v roce, probíhá už od 28. srpna. I 143. ročník se jako tradičně koná v Národním tenisovém centru Billie Jean King ve Flushing Meadows-Corona Parku ve čtvrti Queens města New York. Loňské vítězství obhajují současné světové jedničky – Polka Iga Świątek a Španěl Carlos Alcaraz. 

Cestu k obhajobě ale nebudou mít jednoduchou. Například na ženský titul si brousí zuby mnoho tenistek. České tenisové fanoušky a fanynky může těšit přítomnost několika favoritek. Jednou z nich je čerstvá wimbledonská vítězka a nejvýše nasazená Češka Markéta Vondroušová (9. místo ve světovém žebříčku). Naděje Česko vkládá i do Karolíny Muchové, které ve světovém žebříčku patří 10. příčka.

Turnajová dvanáctka Barbora Krejčíková se po vypadnutí ve dvouhře představí ve čtyřhře, kde spolu s Kateřinou Siniakovou obhajuje loňský triumf. Na US Open už se s kariérou ve dvouhře rozloučila Barbora Strýcová. Poslední zápasy kariéry tu ale odehraje ve čtyřhře, do níž nastoupí s už zmíněnou Vondroušovou. 

US Open 2023:

  • Kdy: 28. srpen – 10. září 
  • Kde: New York, Spojené státy americké
  • Program a výsledky: US Open
  • Česká nominace (dvouhra, k 1. září): Marie Bouzková, Karolína Muchová, Markéta Vondroušová, Jakub Menšík, Jiří Veselý

Veslování: Mistrovství světa 2023 

Pro milovníky a milovnice vodních sportů nabízíme mistrovství světa ve veslování, které se koná od 3. do 10. září v srbském Bělehradu. Šampionát se sem přesunul z Česka, loni se totiž závodilo v Račicích v Ústeckém kraji. Pro Česko vybojovali na domácí půdě medaili Jiří Kopáč a Milan Viktora, kteří si v kategorii dvojka bez kormidelníka lehkých vah dojeli pro bronz.

Letošní světový šampionát bude také zápolením o účast na olympiádě v Paříži. České reprezentantky budou startovat v disciplínách skif, dvojka bez kormidelníka, dvojskif a párová čtyřka. Z mužů budou mezi favority patřit hlavně Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek v disciplíně lehkovážný dvojskif.

Mistrovství světa ve veslování 2023:

Kdy: 3. až 10. září

Kde: Ada Ciganlija, Bělehrad, Srbsko

Program a výsledky: MS ve veslování

Česká nominace: Radka Novotníková + Pavlína Flamíková (dvojka bez kormidelníka), Michaela Pospíšilová + Kristýna Neuhortová (dvojskif), Lenka Lukšová (skif), Markéta Nedělová + Alžběta Zavadilová + Eliška Podrazilová + Simona Pašková (párová čtyřka), Tomáš Šišma + Lukáš Helešic (dvojka bez kormidelníka), Jakub Podrazil + Jan Cincibuch (dvojskif), Jiří Šimánek + Miroslav Vraštil (lehkovážný dvojskif), Dalibor Neděla + Jan Potůček + Marek Diblík + Filip Zima (párová čtyřka)

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse