Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Sport v září: Vyraz na baseballový šampionát do Prahy, Ostravy či Třebíče a fandi tenistkám na US Open

Fotbal: Česko–Albánie, skupina E kvalifikace EURO 2024

Národní fotbalový tým přivítá Albánii ve čtvrtek 7. září ve Fortuna Areně. Pokud česká reprezentace vyhraje, výrazně se posune k postupu na evropský šampionát, který v roce 2024 v červnu a červenci hostí sousední Německo. V samostatné české historii odehrála reprezentace proti Albánii pouze jeden přípravný zápas, který před dvěma lety na Letné vyhrála 3:1. 

Doporučeno
Víme, jak dopadnou zápasy fotbalové Sparty, Slavie a Plzně v Evropě. Zeptali jsme se na to AI Víme, jak dopadnou zápasy fotbalové Sparty, Slavie a Plzně v Evropě. Zeptali jsme se na to AI 31. srpna 2023 v 12:00

O postup na EURO 2024 se dohromady pere padesát tři národních týmů. Jistou účast na šampionátu, kterého se zúčastní dvacet čtyři zemí, má jen hostitel z Německa. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého hrají o osmý postup na mistrovství Evropy za sebou. Můžeš jim vyrazit fandit, vstupenky do Fortuna Areny jsou stále k dispozici.

Česko–Albánie, skupina E kvalifikace EURO 2024:

  • Kdy: 7. září, 20:45
  • Kde: Fortuna Arena
  • Vstupenky: Ticketportal
  • Česká nominace: brankáři Tomáš Koubek, Jiří Pavlenka, Jindřich Staněk, obránci Jakub Brabec, Vladimír Coufal, David Douděra, Tomáš Holeš, Ladislav Krejčí ml., Patrizio Stronati, Jaroslav Zelený, David Zima, záložníci Václav Černý, Alex Král, Ondřej Lingr, Lukáš Provod, Lukáš Sadílek, Michal Sadílek, Tomáš Souček, útočníci Tomáš Čvančara, Adam Hložek, Mojmír Chytil, Václav Jurečka, Jan Kuchta

Atletika: Diamantová liga v Bruselu a finálový mítink v Eugene 

Do svého finále v září míří prestižní atletický seriál Diamantová liga pořádaný mezinárodní atletickou federací (IAAF). Předposlední zastávka čeká atletický svět v belgickém Bruselu. Celá Diamantová liga se pak uzavře v Eugene v USA. Ligu dokázalo v minulosti vyhrát několik českých atletů a atletek. Například oštěpařka Barbora Špotáková ovládla tento seriál pětkrát, oštěpař Vítězslav Veselý a běžkyně Zuzana Hejnová dvakrát. 

Hejnovou a Veselého letos může v historických tabulkách přeskočit oštěpař Jakub Vadlejch. Ten má na kontě dvě celková vítězství a letos útočí na třetí. Čerstvý bronzový medailista ze světového šampionátu a držitel stříbrné olympijské medaile se před bruselskou zastávkou drží v čele. Prvenství musí v Bruselu a Eugene uhájit zejména před Němcem Julianem Weberem a Neerajem Choprou z Indie. 

Diamantová liga 2023:

Kdy: 8. září, 16.–17. září

Kde: Brusel, Eugene

Program a výsledky: Diamantová liga

Česká nominace: Nikola Ogrodníková (hod oštěpem), Tomáš Staněk (vrh koulí), Jakub Vadlejch (hod oštěpem) a další

Baseball: Mistrovství Evropy

Naše zářijové tipy uzavíráme baseballem. Letošní evropský šampionát se totiž bude konat také na pěti českých stadionech, a to v Praze, Ostravě, Brně, Blansku a Třebíči. Pokud chceš fandit české reprezentaci, vydej se do Ostravy, kde se Češi postupně utkají s Rakouskem, Řeckem a Španělskem. 

Organizátoři čekají zaplněné stadiony, k nimž by mohl pomoci i překvapivý výkon českého baseballu na březnovém World Baseball Classic, kde Česko zazářilo. Česká nominace zatím zveřejněna není, je ale jasné, že mezi čtyřiadvaceti hráči nebude chybět česko-americký hráč Eric Sogard, který strávil více než deset let ve slavné Major League Baseball (MLB).

Eurobaseball 2023:

Kdy: 24. září – 1. října
Kde: Arrows Park (Ostrava), Eagels Park (Praha), YD Baseball Arena a Sportovní areál Hroch (Brno), Strawberry Field (Blansko), Sportovní areál na hvězdě (Třebíč)
Vstupenky: Baseball European Championship
Česká nominace: bude zveřejněna

Anketa:
Kterou sportovní akci si nenecháš ujít?
US Open.
Mistrovství světa ve veslování.
Fotbalový zápas mezi Českem a Albánií.
Diamantovou ligu.
Eurobaseball.
Něco jiného.
US Open.
33 %
Mistrovství světa ve veslování.
0 %
Fotbalový zápas mezi Českem a Albánií.
0 %
Diamantovou ligu.
0 %
Eurobaseball.
33 %
Něco jiného.
33 %
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse