Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2023 17:20
Čas čtení 0:47
Vojtěch Vanda

Apple opět točil reklamu v Praze. Vodotěsnost iPhonu 15 demonstroval na Vinohradech, zoom na Strahově

Apple opět točil reklamu v Praze. Vodotěsnost iPhonu 15 demonstroval na Vinohradech, zoom na Strahově
Zdroj: Apple / propagační materiál
TECH APPLE ČESKO IPHONE PRAHA
Uložit Uložené

Firma s logem nakousnutého jablka Českou republiku miluje. Možná na ni není úplně zaměřena byznysově, oceňuje však tuzemské prostředí, které se jí líbí v reklamách.

Reklama, jejímž účelem je představit světu nedávno ohlášenou novinku iPhone 15, je postavena na výletu do Prahy, který turista zachycuje právě na nový telefon. Slavnostní představení přístroje je obecně velmi sledovanou událostí, k čemuž se pojí i sledovanost reklamy, jež za jediný den nasbírala na YouTube 1,8 milionu zhlédnutí.

Ve snímku se zdůrazňuje zejména displejová novinka Dynamic Island, která nahradila původní část s výhřezem na horní straně a také zvládne zobrazit různé funkce jako přehrávanou píseň či informaci o počasí. To se turistovi v reklamě hodí, jelikož když telefon vytáhne, jak uvádí Czechcrunch, na Slezské ulici na Vinohradech, začne pršet. Naštěstí má nový iPhone zvýšenou voděodolnost, která musela být zmíněna. 

Dvojnásobný Telephoto zoom na 48megapixelovém foťáku zase natočil u budovy Správy tunelů TSK na Strahově. Odkazů na Českou republiku je zde ale více – společný chat pojmenovaný jako Prague Trip, fotografie z Panské skály nebo naplánovaný let v aplikaci Flighty z Prahy do Amsterdamu. 

Doporučeno
„Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují 25. dubna 2024 15:00

Nová reklama na iPhone 15 se tak přidává do série odkazů na Česko od firmy Apple, které jsme mohli zaregistrovat dříve. Vánoční reklamu třeba natočila v roce 2016 v Žatci, o rok později v Praze, na iPhone XR nebo k funkci App Tracking Transparency na Národní třídě.

Domů
Sdílet
Diskuse