Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Seřadili jsme všechny díly Saw od nejhoršího po nejlepší. Hlasuj v anketě pro svého oblíbence

4. místo: Saw III (2006)

Jigsaw na smrtelné posteli pořád pokračuje ve „vychovávání lidí“ a i nadále hraje svoje zvrácené hry. Spolu se svou učednicí Amandou unáší doktorku Lynn Denlon, která mu má v posledních chvílích před smrtí ulevit od bolesti. Nic jiného jí ostatně nezbývá, bomba na jejím krku je totiž napojená na Kramerovo srdce. 

Doporučeno
10 extrémně kontroverzních filmů: Při promítání měli lidé infarkt i potrat a házeli kameny, katolická církev je chtěla zakázat 10 extrémně kontroverzních filmů: Při promítání měli lidé infarkt i potrat a házeli kameny, katolická církev je chtěla zakázat 15. června 2023 v 11:00

Lynn ho tak nesmí nechat přestat bít, alespoň než její manžel Jeff (Angus Macfadyen), truchlící po ztrátě dítěte, nedohraje svou vlastní hru.

Délka filmu: 1 hodina 53 minut
Režie: Darren Lynn Bousman
Scénář: Leigh Whannell
Hrají: Tobin Bell, Shawnee Smith, Angus Macfadyen, Bahar Soomekh, Dina Meyer, Costas Mandylor, Niamh Wilson

3. místo: Saw IV (2007)

Saw IV je první díl, na kterém se nepodílel Leight Whannell ani James Wan, i tak se mu ale podařilo navázat na atmosféru předchozích filmů. John Kramer zemřel na konci třetí epizody a během té čtvrté se vyšetřovatelé snaží rozklíčovat jeho doposud poslední hru. Jako obecenstvo se dostáváme trochu hlouběji do Kramerovy minulosti, dozvíme se více o jeho rodině i o začátku jeho kariéry sériového vraha. 

Saw 4
Zdroj: Lionsgate


Hlavní linka se točí okolo možná až příliš dobrotivého detektiva Daniela Rigga, který se vypravuje zachránit své kolegy. A to přestože mu Kramer několikrát jasně zdůraznil, aby to nedělal.

Délka filmu: 1 hodina 32 minut
Režie: Darren Lynn Bousman
Scénář: Patrick Melton, Marcus Dunstan
Hrají: Tobin Bell, Costas Mandylor, Scott Patterson, Betsy Russell, Lyriq Bent, Athena Karkanis, Simon Reynolds, Mike Realba, Marty Adams

2. místo: Saw 2 (2005)

V druhém díle série se potkáš s osmičkou lidí, kteří musí dohrát Kramerovu násilnou hru dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Postupně ale musí každý projít sérií side questů, které jejich snažení mohou předčasně ukončit. Jejich případ se snaží vyřešit detektiv Eric Matthews (Donnie Wahlberg), který se ale sám stává Jigsawovou obětí, a pokud chce zachránit sebe a především svého syna, musí si zahrát jeho hru.

Doporučeno
Ve světě úspěch, u nás trezor: Zakázané české filmy, které musíš vidět Ve světě úspěch, u nás trezor: Zakázané české filmy, které musíš vidět 22. června 2023 v 13:00

Dvojka jako by vzala brutalitu jedničky a několikrát ji znásobila. Zároveň si ale zachovává relativně poutavou psychologickou linku a přichází s novým motivem skupiny obětí, která potřebuje kooperovat, aby se zachránila.

Délka filmu: 1 hodina 33 minut
Režie: Darren Lynn Bousman
Scénář: Leigh Whannell, Darren Lynn Bousman
Hrají: Tobin Bell, Shawnee Smith, Donnie Wahlberg, Erik Knudsen, Franky G, Glenn Plummer, Emmanuelle Vaugier, Beverley Mitchell, Dina Meyer, Lyriq Bent, Noam Jenkins
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 3 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse