Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
29. září 2023 12:50
Čas čtení 1:17
Radim Šlechta

Herci z Harryho Pottera truchlí nad ztrátou svého ředitele: „Nebral si servítky, byl nezapomenutelný,“ říká Daniel Radcliffe

Herci z Harryho Pottera truchlí nad ztrátou svého ředitele: „Nebral si servítky, byl nezapomenutelný,“ říká Daniel Radcliffe
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Pozor, nachystej si papírový kapesníček. Herecký ansámbl z Harryho Pottera na internetu vzpomíná na svoje zážitky se zesnulým Michaelem Gambonem.

Štáb série filmů o Harrym Potterovi truchlí nad ztrátou Michaela Gambona, který ve čtvrtek zemřel v 82 letech poté, co prodělal zápal plic. Mluví o něm jako o zábavném člověku, který se nebral příliš vážně a dokázal si ze všeho udělat legraci.

Doporučeno
Zemřel představitel Brumbála z Harryho Pottera. Herci Michaelu Gambonovi bylo 82 let Zemřel představitel Brumbála z Harryho Pottera. Herci Michaelu Gambonovi bylo 82 let 28. září 2023 14:21

„Se ztrátou Michaela Gambona se svět stal podstatně méně zábavným. Michael Gambon byl jedním z nejskvělejších herců, s nimiž jsem měl tu čest pracovat. I tak si ale budu nejvíce pamatovat, jak moc jsme se při své práci bavili,“ napsal serveru Variety představitel Harryho Pottera Daniel Radcliffe.

„Uměl být poťouchlý, zábavný a nebral si servítky. Svou práci miloval, ale nikdy se jí nenechal definovat. Byl neuvěřitelným vypravěčem příběhů a vtipů a jeho zvyk stírat při rozhovorech hranice mezi fakty a fikcí z něj dělal jednoho z nejvtipnějších lidí, které jste mohli potkat na tiskové konferenci. Jsem moc smutný, že zemřel, ale jsem vděčný za to, že jsem jedním z těch šťastlivců, kteří s ním mohli pracovat,“ uvedl dále Radcliffe.

Harry Potter
Zdroj: Warner Bros

„Od Michaela jsem se naučil, jak může být herectví složité, zranitelné a naprosto lidské. Největší vzrušení z účinkování ve filmech o Potterovi bylo, že znal mé jméno a sdílel se mnou svůj nebojácný, oplzlý smysl pro zábavu,“ napsal na X Jason Isaacs, který si v sérii zahrál Luciuse Malfoye. James Phelps, který ztvárnil Freda Weasleyho, jej označil za legendu před kamerou i mimo ni.

Doporučeno
Harry Potter kvíz: Do které bradavické koleje patříš? Harry Potter kvíz: Do které bradavické koleje patříš? 13. června 2023 6:00

„Poprvé jsem ho viděla v Králi Learovi v roce 1982, a kdybyste mi tehdy řekli, že se tento skvělý herec objeví v čemkoli, co napíšu, myslela bych si, že jste se zbláznili,“ uvedla J. K. Rowling, autorka knižní série Harry Potter.

Domů
Sdílet
Diskuse