Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
22. října 2023 6:50
Čas čtení 0:48
Lukáš Čelka

FOTO: Moře vyplavilo na břeh zvláštního tvora. Lidé se dohadují, jestli je to mořská panna

ZAJÍMAVOSTI ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Někteří lidé se domnívají, že šlo o mořskou pannu, vědci a vědkyně však přišli s daleko racionálnějším vysvětlením.

Lidem žijícím v blízkosti jedné pláže státu Papua Nová Guinea se naskytl neobvyklý pohled. Na její břeh totiž moře vyplavilo záhadné mrtvé tělo neznámého živočicha, které jim až nápadně připomínalo mořskou pannu, píše portál Unilad.

Místní obyvatelé neváhali a podivuhodně vypadající stvoření z moře vytáhli na pláž, aby ho mohli pohřbít. Ještě před tím však tvora vyfotili a fotografie pověsili na svůj facebookový profil. Živočich – již na pohled v pokročilém stadiu rozkladu – mohl díky svému dlouhému ocasu skutečně někomu připomínat mořskou pannu.

Doporučeno
Šílená brazilská reality show. Soutěžící měli divoký sex přímo ve vile, další se k nim přidal Šílená brazilská reality show. Soutěžící měli divoký sex přímo ve vile, další se k nim přidal 20. října 2023 11:14

Zatímco domácí byli v naději, že tělo patří pravé mořské panně, specialistka na mořské savce Sasha Hooker se vyjádřila, že pravděpodobně půjde jen o „velmi rozložené tělo velryby“. O savcích, jako jsou delfíni nebo velryby, je totiž známo, že se po smrti otáčejí vzhůru břichem, tedy přesně do takové polohy, v níž místní našli tělo údajné mytické bytosti.

Její teorii podpořil i další výzkumník Erich Hoyt z organizace Whale and Dolphin Conservation sídlící ve Spojeném království, který podotkl, že může jít i o mrtvou mořskou krávu.

Přestože se k fotografiím, které kolovaly internetem, vyjadřovali odborníci z celého světa, to, jaké stvoření vyplulo na pláž, zůstane navždy záhadou. Domácí totiž tělo „mořské panny“ pohřbili ještě dříve, než se vědcům podařilo vzít jeho DNA. 

morská pannamorská pannamorská pannamorská panna
Zobrazit galerii
(5)
Domů
Sdílet
Diskuse