Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2023 13:15
Čas čtení 0:51
Ilona Hobzová

VIDEO: Tohle je nová olympijská kolekce pro Paříž 2024. Můžeš si pořídit mikinu, tričko i klobouk

VIDEO: Tohle je nová olympijská kolekce pro Paříž 2024. Můžeš si pořídit mikinu, tričko i klobouk
Zdroj: Český olympijský výbor/propagační materiál
MÓDA LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2024 MÓDA
Uložit Uložené

Kolekce oblečení, která propojuje olympioniky, paralympioniky i sportovní fanoušky, je už nyní dostupná v prodejnách a na e-shopu ALPINE PRO, který je partnerem Českého olympijského i paralympijského týmu.

Kolekci na slavnostní zahájení olympijských her bude mít na starost návrhář Jan Černý a Český olympijský výbor (ČOV) ji hodlá představit těsně před sportovní událostí. Volnočasovou kolekci, kterou si mohou pořídit i fanoušci a fanynky, představil ČOV v pondělí.

Vzpomínka na první zlatou olympiádu

„Olympijské hry se do Paříže vracejí po sto letech. V roce 1924 vybojoval Bedřich Šupčík ve šplhu na laně naše první zlato. Hledali jsme propojení a našli ho ve vlajce, kterou tehdy měli sportovci na prsou také,“ uvedl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval. Autorem motivu je akademický malíř Milan Jaroš.

Jedním ze sportovců, kteří volnočasovou kolekci představili, je také vodní slalomář a olympijský vítěz Jiří Prskavec. „Jsem hrdý na českou vlajku a jsem rád, že ji budu nosit na hrudi,“ uvedl.

Doporučeno
KVÍZ: Biatlon je tady. Pamatuješ si největší české úspěchy? KVÍZ: Biatlon je tady. Pamatuješ si největší české úspěchy? 25. listopadu 2023 14:00

Kolekce je už dostupná i fanouškům a fanynkám v prodejnách a na e-shopu ALPINE PRO. Mohou si pořídit mix produktů v barvách české trikolóry nebo v černo-zlaté kombinaci. Limitovaná edice obsahuje trika, mikiny, legíny, kraťasy, ale i spousty doplňků, jako jsou batohy, ledvinka či klobouček.

„Oblečení propojuje funkčnost, design a národní barvy. Na jeho tvorbě jsme spolupracovali se sportovci – Kateřinou Neumannovou, Kristiinou Mäki, Lukášem Rohanem, Martinem Doktorem a Patrikem Jahodou,“ doplnila designérka Veronika Paulenová, která tuto část olympijské kolekce navrhovala. Do přípravy kolekce se poprvé zapojili i paralympionici.

Anketa:
Jak se ti nová olympijská kolekce líbí?
Jsem z ní nadšen*a.
Not great, not terrible.
Tak snad příští olympiáda...
Jsem z ní nadšen*a.
11 %
Not great, not terrible.
49 %
Tak snad příští olympiáda...
40 %
Domů
Sdílet
Diskuse