Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2023 7:00
Čas čtení 4:53
Ondřej Mrázek

Vybrali jsme 15 nejočekávanějších seriálů roku 2024: Co si kromě Rodu draka nesmíš nechat ujít?

Vybrali jsme 15 nejočekávanějších seriálů roku 2024: Co si kromě Rodu draka nesmíš nechat ujít?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ SERIÁLY
Uložit Uložené

Příští rok nebude na vzrušující nové seriály nakonec vůbec chudý. Těš se na draky, Gotham i návrat Daredevila.

Závěrečné řady Stranger Things, nového Blade Runnera, třetí sezóny Euforie a dalších očekávaných seriálových titulů se v roce 2024 kvůli stávce scenáristů a herců nakonec nedočkáme. I tak nás ale při bližším pohledu čeká dost nabušený rok.

Že se v létě na obrazovky vrátí draci a Západozemí zachvátí válka, už nejspíš víš, ale na co dalšího budeme v bedně koukat? Napoví ti náš následující přehled. Tady je 15 nejočekávanějších seriálů roku 2024!

15. Yellowstone (SkyShowtime)

Je to k nevíře, ale od premiéry první části páté řady Yellowstonu už utekl rok (přišla v závěru roku 2022). Kvůli hádkám s hlavní hvězdou Kevinem Costnerem a později taky kvůli stávkám se ale pokračování tak dlouho odkládalo, až skončilo v druhé půlce roku 2024. Tvůrcům se navíc s Costnerem nepodařilo jednoduše domluvit, jednání o zakončení tedy stále probíhají. Přirozeně jsou tak očekávání našponovaná velmi vysoko a fanoušci se modlí, aby seriál skončil způsobem, který je aspoň trochu uspokojí. V budoucnu pak scenárista Taylor Sheridan plánuje na svůj největší hit navázat novým projektem s hercem Matthewem McConaugheym v hlavní roli.

Premiéra: 2024
Index natěšení: 7/10

14. Problém tří těles (Netflix)

Chválená knižní sci-fi se už v Číně jedné adaptace dočkala, za pár měsíců to zkusí Netflix s americkou verzí od tvůrců Hry o trůny. Zásadní bude hned z několika důvodů. Zaprvé se rozsekne, jestli měli hejtři osmé řady GoT pravdu a dvojice scenáristů je skutečně neschopná, zadruhé Netflix hledá další hity o velikosti Stranger Things a s tímhle drahým projektem by rozhodně potřeboval uspět a zatřetí je předloha považována za jednu z nejlepších v rámci žánru, zkazit ji by se tak rovnalo velkému zklamání. Což si Netflix po Zaklínači taktéž nemůže dovolit.

Premiéra: březen 2024
Index natěšení: 7/10

13. Agatha: Darkhold Diaries (Disney+)

Chybět nemůžou ani nadcházející seriály od Marvelu. Letos měl sice dorazit nový Daredevil, toho ale studio musí překopat a kvůli stávkám se premiéra odsouvá až na příští rok. Co však dorazí, je tenhle spin-off WandaVision o čarodějnici Agatě. Pokud bude aspoň z půlky tak originální jako původní komiksový seriál, máme se na co těšit.

Premiéra: 2024
Index natěšení: 7/10

12. Echo (Disney+)

No a rovnou přeskočíme na Echo, seriál o první hluché superhrdince. Ta se už objevila v seriálu Hawkeye, nyní však dostává vlastní spin-off, do kterého se vrátí i záporák Kingpin a taky hrdina Daredevil. Novinka dorazí zkraje roku, a to hned se všemi epizodami. Bude to velký test toho, jak moc akční zvládne Marvel dělat seriály na Disney+. Pokud Echo naplní tužby fandů, je to dobrá známka pro budoucí seriál Daredevil: Born Again. Jestli ne... no, přejeme Kevinovi Feigemu a spol. hodně štěstí.

Premiéra: 10. ledna 2024
Index natěšení: 7/10

11. Vetřelec (FX)

Televizní veterán Noah Hawley nepřestává nadělovat. S koncem roku přistála na FX nová (a nutno říct zatím fenomenální) řada Farga, už v příštím zase dorazí jeho chystaná seriálová verze Vetřelce, v níž bude hrát jednu z hlavních postav Timothy Olyphant. Detaily nevíme, děj by se ale měl odehrávat na Zemi a jako už tradičně by u toho neměli chybět ani děsiví Xenomorphové.

Alien.
Alien. Zdroj: FX
Premiéra: 2024
Index natěšení: 7/10
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse