Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Tohle je šest nejoblíbenějších evropských snídaní. Z Česka bodovaly dva překvapivé produkty

3. místo

Na pomyslném bronzovém stupínku skončil slavný croissant. Předchůdcem dnešního croissantu je rakouský kipferl, sladký rohlík vzhledově připomínající loupák, který se zde vyráběl už ve 13. století. Jeho adoptivní zemí se stala Francie, když v roce 1839 rakouský důstojník August Zang založil v Paříži vídeňskou pekárnu, kde vyráběl vídeňské speciality.

croissant
Zdroj: Pexels/volně k užití

2. místo

Bougatsa je tradiční řecký koláč, který se skládá z filo těsta s náplní z krupicového krému, ale existují i varianty s mletým masem nebo sýrem. Název pokrmu je odvozen od osmanského slova pogatsa, které označuje koláč plněný sýrem.

Doporučeno
Tohle jsou nejlepší kuchyně světa. První místo nepřekvapí, jak dopadlo Česko? Tohle jsou nejlepší kuchyně světa. První místo nepřekvapí, jak dopadlo Česko? 20. prosince 2023 v 10:27
Bougatsa
Zdroj: Flickr/Alpha/volně k užití
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse