Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. ledna 2024 17:00
Čas čtení 1:43
Marek Pros

Co si pustit o víkendu: Šokující odhalení CIA, nejlepší evropský film roku a totální selhání policie

Co si pustit o víkendu: Šokující odhalení CIA, nejlepší evropský film roku a totální selhání policie
Zdroj: Aerofilms / propagační materiál
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jsou tu pravidelné tipy, co sledovat o víkendu na streamovacích platformách.

Pokud ještě na víkend nemáš plány nebo jen přemýšlíš, co si pustíš, mrkni na naše tipy.

Každý týden ti přinášíme tipy na žánrově různorodé filmy, které jsou k dispozici na platformách jako Netflix, HBO Max, KVIFF.TV, SkyShowtime a Disney+. Nezáleží na tom, jestli se vezeš na vlně nových blockbusterů, nebo miluješ starou klasiku, vždy ti nabídneme od každého něco.

Zlý americký sen (Netflix)

Autorka úspěšného dokumentu Podvodník z Tinderu natočila třídílnou dokusérii Zlý americký sen, ve které se vrací k devět let starému případu. V roce 2015 se mladý pár stal terčem přepadení a únosu. Když se celou věcí začala zabývat policie, odmítala uvěřit tvrzení poškozených a zpochybňovala jejich výpovědi. Zlý americký sen je další z dokumentárních true crime sérií, která potvrzuje, že Netflix tomuto žánru stále kraluje.

Zlý americký sen
Velká Británie, 2024, 2 h 15 min
Režie: Felicity Morris

Anatomie pádu (KVIFF.TV)

Filmový hit loňského roku, který vyhrál snad všechny festivalové ceny. Dvakrát bodoval na Zlatých glóbech, šestkrát na evropských filmových cenách, vyhrál hlavní soutěž v Cannes a je dost pravděpodobné, že získá i Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Drama francouzské režisérky Justine Triet nabízí dvě a půl hodiny precizního soudního dramatu, ve kterém exceluje Sandra Hüller (Toni Erdmann). Jestli máš rád*a divácky náročnější filmy, Anatomii pádu si nesmíš nechat ujít.

Anatomie pádu
Francie, 2023, 150 min
Režie: Justine Triet
Hrají: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner, Jehnny Beth

Zpráva (HBO Max)

Několik měsíců po událostech z 11. září začala CIA nasazovat brutální vyšetřovací metody vůči podezřelým z terorismu, a to i na základě pouhého podezření. Senátor Daniel J. Jones se rozhodne vyšetřovat tento program a odhaluje šokující tajemství. V životopisném dramatu si roli senátora zahrál tradičně výborný Adam Driver a zaujme i další obsazení, o čemž svědčí nominace Annette Bening na Zlatý glóbus za nejlepší herečku ve vedlejší roli. Pokud máš rád*a kvalitně natočená životopisná dramata, politikaření a tajné služby, pak si určitě dej Zprávu.

Zpráva
USA, 2019, 119 min
Režie: Scott Z. Burns
Hrají: Adam Driver, Annette Bening, Jon Hamm, Corey Stoll, Matthew Rhys

Stvořitel (Disney+)

Lidstvo čeká válka s umělou inteligencí. Joshua (John David Washington) má za cíl vypátrat Stvořitele, tajemného architekta pokročilé AI, který vyvinul nebezpečnou zbraň, s níž může vyhladit lidstvo. Už z popisu děje je ti jasné, že u Stvořitele si tvůj mozek odpočine, ale díky unikátnímu vizuálu ti budou tvoje oční panenky tancovat štěstím. Pokud přistoupíš na to, že příběh nového filmu režiséra Rogue One: Star Wars Story je banální a ne vždycky dává smysl, čeká tě krásné (a prázdné) sci-fi.

Stvořitel
USA, 2023, 134 min
Režie: Gareth Edwards
Hrají: John David Washington, Madeleine Yuna Voyles, Gemma Chan, Allison Janney, Ken Watanabe
Domů
Sdílet
Diskuse