Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. ledna 2024 16:48
Čas čtení 2:40
refresher team

Nejlepší piva v Evropě podle turistů: Česká totálně zabodovala, první místo je ale velkým překvapením

Nejlepší piva v Evropě podle turistů: Česká totálně zabodovala, první místo je ale velkým překvapením
Zdroj: Unsplash/Fábio Alves
GASTRO ČESKÉ PIVO
Uložit Uložené

Jaké pivo je nejlepší? Otázka, na kterou se téměř nedá odpovědět.

Oblíbený gastronomický web Taste Atlas se přesto rozhodl sestavit žebříček 84 nejlepších evropských piv a pivních stylů. Hodnotili ho turisté, kteří pivům a stylům dávají hodnocení od jedné do pěti hvězdiček. Čím více hvězd, tím lepší pivo. Nejde tedy o odborné hodnocení, ale spíš seznam popularity. Přestože v první desítce máme hned tři zástupce, je nutné brát české styly v tomto žebříčku s rezervou. Vítěz je pro nás sice překvapením, rozhodně ho ale vyzkoušíme!

Gastrožebříčky na uživatelské platformě Taste Atlas jsou založené na hodnocení lidí, přičemž server rozpoznává skutečné uživatele a ignoruje hodnocení botů nebo takzvaných lokálních patriotů. Jeho cíl je následující: „Propagovat vynikající místní potraviny, vzbudit hrdost na tradiční pokrmy a vzbudit zvědavost na jídla, která jste ještě neochutnali.“

8. místo: Imperiální stout

Silné a tmavé pivo poprvé uvařili v Londýně, ale převážně je spojováno s Ruskem, Pobaltím a nedávno také se Spojenými státy. Moderní imperiální stouty obvykle oscilují od hluboké červené po tmavě hnědou barvu. Mají hodně intenzivní chuť praženého sladu, sušeného ovoce, čokolády a kávy. Většina variant je velmi silná, obsahuje osm až 12 procent alkoholu, píše web Taste Atlas. 

Hodnocení: 4,2 z 5

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse