Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. února 2024 13:05
Čas čtení 0:36
Anna-Marie Hanzlíková

Otravuje tě všudypřítomný Valentýn? Oslav raději s holkami Galentine's Day

Otravuje tě všudypřítomný Valentýn? Oslav raději s holkami Galentine's Day
Zdroj: Pexels/KoolShooters/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI VALENTÝN
Uložit Uložené

Na 13. únor připadá svátek zvaný Galentine's Day. Jde o alternativu k Valentýnu. Oslavuje ženské přátelství a sesterství.

Svátek se poprvé objevil v seriálu Odbor městské zeleně. Přinese ho tam postava Leslie Knope ztvárněná Amy Poehler. Doprovází to hláškami jako „uteruses before duderuses“ (tedy něco ve smyslu, že děloha je víc než týpci) a „ovaries before brovaries“ (doslova vaječníky nad „bráškovníky“).

Doporučeno
Známe soutěžící Survivoru 2024. O titul a miliony se poperou Ornella, Mikýř i Rachel z Love Islandu Známe soutěžící Survivoru 2024. O titul a miliony se poperou Ornella, Mikýř i Rachel z Love Islandu 13. února 2024 8:09

„Holky oslavujou holky,“ zní motto Galentine's Day. Jde o den, kdy máš zapomenout na partnera a strávit ho s nejbližšími kamarádkami. Svátku se občas vyčítá, že působí dojmem, že je pouze pro single holky. Má být ale oslavou ženského přátelství, síly a soudržnosti.

Oficiálně se slaví 13. února nebo také kdykoliv v rozmezí 1. až 14. února, na kdy připadá klasický Valentýn. Cílem je strávit kvalitní čas se svými besties. Zkusit můžete třeba deskovky, večeři s pizzou, dárky nebo třeba společné malování. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Chelsea Wynn (@mrsheadline)

Galentine's Day je oblíbený i mezi celebritami. Podívej se, jak ho předloni oslavila Lizzo nebo třeba Kylie Jenner.

Domů
Sdílet
Diskuse