Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2024 12:10
Čas čtení 0:46
Veronika Ábelová

Na Netflix míří oblíbené sci-fi s Mattem Damonem. Film byl nominován i na Oscara

Na Netflix míří oblíbené sci-fi s Mattem Damonem. Film byl nominován i na Oscara
Zdroj: Twentieth Century Fox Film Corporation
FILMY A SERIÁLY FILM NETFLIX TOP FILMY NA NETFLIXU
Uložit Uložené

Sci-fi Marťan má za sebou několik nominací na Oscara z roku 2016, a to i v kategoriích, jako je Nejlepší film nebo Nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Oblíbený film teď putuje na Netflix.

Za režií úspěšného filmu z roku 2015 stojí režisér Ridley Scott, který natočil například historické drama Gladiátor nebo kultovního VetřelceMarťan je zpracovaný podle knižní předlohy stejnojmenného románu spisovatele Andyho Weira.

Doporučeno
Nesbø míří na Netflix! Nového seriálu se tentokrát chopí samotný autor Nesbø míří na Netflix! Nového seriálu se tentokrát chopí samotný autor 19. března 2024 11:00

Hlavní roli astronauta Marka Watneyho ztvárnil hollywoodský herec Matt Demon, který za svůj výkon získal Zlatý glóbus. Ve filmu dále hrají Jessica Chastain, Jeff Daniels nebo Kate Mara.

marťan
Zdroj: Twentieth Century Fox Film Corporation/ volně k užití

Příběh se odehrává na Marsu, kde astronaut Mark Watney s týmem plní svou misi. Během ní málem zahyne v prašné bouři a zbytek posádky opustí planetu v domnění, že je mrtvý. Mark ale přežije a zůstane tak na nepřátelské planetě úplně sám. Nezbývá mu příliš zásob a snaží se využít své technické znalosti, aby přežil.

Doporučeno
„Voda byla plná krve.“ Kameraman se podělil o detaily smrti legendárního Stevea Irwina „Voda byla plná krve.“ Kameraman se podělil o detaily smrti legendárního Stevea Irwina 18. března 2024 17:50

Pokouší se totiž najít způsob, jak vysílat signály zpět na Zemi. Ve chvíli, kdy se mu to podaří, začne NASA a mezinárodní tým vědců okamžitě jednat. Jejich cílem je dostat astronauta domů. Členové jeho posádky se tak ocitnou na téměř nemožné záchranné misi.

 

Film se stal u diváků velmi oblíbeným. A to, že se jedná o kvalitní filmový počin, potvrzují už zmiňované nominace na Oscara. Na ČSFD Marťan získal 83 procent. Na Netflixu bude ke zhlédnutí už 22. března.

Domů
Sdílet
Diskuse