Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
18. března 2024 17:50
Čas čtení 1:26
Veronika Ábelová

„Voda byla plná krve.“ Kameraman se podělil o detaily smrti legendárního Stevea Irwina

„Voda byla plná krve.“ Kameraman se podělil o detaily smrti legendárního Stevea Irwina
Zdroj: MGM Studios
ZAJÍMAVOSTI ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Steve Irwin je známý svým dokumentárním seriálem Lovec krokodýlů. Kameraman, který natočil jeho smrt při střetu s rejnokem, si nyní znovu připomněl detaily této tragické události.

Australský tvůrce dokumentárních filmů a seriálu Lovec krokodýlů Steve Irwin tragicky zahynul v roce 2006 při expedici za divokou zvěří, kdy byl napaden rejnokem. Celá tragická událost se stala v korálovém útesu Batt Reef poblíž Port Douglas v Queenslandu v Austrálii. Irwin tam byl společně se svým kameramanem Justinem Lyonsem, který dokumentoval jeho interakci s divokou přírodou.

Doporučeno
Člověk blízký princezně Kate promluvil. Akorát že vůbec. Youtubeři si vystřelili z Tuckera Carlsona Člověk blízký princezně Kate promluvil. Akorát že vůbec. Youtubeři si vystřelili z Tuckera Carlsona 18. března 2024 11:35

Lyons pracoval s Irwinem přes 10 let a byl součástí mnoha jeho expedic. Poslední okamžiky slavného lovce krokodýlů byly natočeny díky jeho obětavosti a po dohodě s celým štábem pokračoval v natáčení bez ohledu na situaci. V rozhovoru pro magazín Daily Mail Australia se Lyons podělil o děsivé detaily celé události.

V rozhovoru uvedl, že společně s Irwinem hledali tygří žraloky. „Steve nikdy nebyl ten, který seděl a čekal. Tak jsem řekl, že naskočíme do člunu a uvidíme, co najdeme,“ popsal Lyons.

Když se ponořili do vody, narazili na velkého rejnoka. Nijak zvlášť je to neznepokojovalo, protože s natáčením s rejnoky už měli zkušenost. „Mysleli jsme, že to bude zábava. Budeme kolem něj plavat, on potom sklouzne a usadí se na dně,“ vzpomíná kameraman. „Steve přeplaval přímo přes jeho ocas. Místo toho, aby odplaval, se opřel o přední část jeho křídel. Rejnok vystrčil zadní konec a začal šíleně bodat směrem ke Steveovi.“

„Voda se úplně vařila bublinkami, mlátila a kdovíco ještě. Nevěděl jsem, co se děje. Viděl jsem jen, jak se Stevea snaží bodnout a on ho odstrkuje. Ale bylo po všem,“ řekl. Rejnok odplaval a Lyons se snažil Stevea kamerou zaměřit, aby ho natočil, jak plave pryč. „Když jsem se vrátil, voda byla plná krve. Teprve potom jsem si uvědomil, že nepřežil,“ vzpomíná smutně Lyons.

Doporučeno
Herec Jeremy Renner vzpomíná na své hororové zranění. Pomohly mu rozhovory se slavným kolegou Herec Jeremy Renner vzpomíná na své hororové zranění. Pomohly mu rozhovory se slavným kolegou 17. března 2024 14:30

„Brian zakrýval masivní krvácející ránu na Steveově hrudi. Svíjel se bolestí a Brian mu říkal, ať myslí na své děti, že bude v pořádku,“ pokračoval ve své zpovědi Lyons. „Podíval se přímo na mě a řekl, že umírá. Odpověděl jsem mu, že neumírá a bude v pořádku. Jen musí vydržet,“ popsal poslední okamžiky Irwina. Po zhruba 45 minutách dorazili zpátky na břeh, ale pro Stevea už se nedalo nic udělat.

Srdcervoucí rozhovor připomněl dlouholetému kameramanovi nepříjemné okamžiky této tragické události. Práce a oddanost Stevea Irwina zůstávají nezapomenutelné.

Domů
Sdílet
Diskuse