Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2024 17:15
Čas čtení 0:42
Ilona Hobzová

VIDEO: Zajímal se o Hepnarovou, chtěl vystřílet metro. Film o českém sériovém vrahovi má první trailer

VIDEO: Zajímal se o Hepnarovou, chtěl vystřílet metro. Film o českém sériovém vrahovi má první trailer
Zdroj: Vernes
FILMY A SERIÁLY FILM KRIMI
Uložit Uložené

Minimalistické krimidrama sleduje poslední rok života jednoho z nejznámějších českých sériových vrahů, Viktora Kalivody.

Viktor Kalivoda zavraždil v roce 2005 v lese tři náhodné kolemjdoucí. „Lesní vrah, jak se mu přezdívá, pracoval jako policista, vyhrál v soutěži Chcete být milionářem a měl nadprůměrně vysoké IQ. Případu se dostalo velké pozornosti nejen proto, že měl v plánu vystřílet pražské metro, ale i proto, že svůj motiv nikdy zcela neprozradil,“ stojí v oficiální anotaci nového snímku, který do českých kin vstoupí 25. dubna a v neděli představil trailer.

Doporučeno
Tohle jsou nejhůře hodnocené české seriály všech dob. Který je v první pětici? Tohle jsou nejhůře hodnocené české seriály všech dob. Který je v první pětici? 21. března 2024 7:45

„U Kalivody nešlo o zabití lidí z nenávisti, ale o snahu sebedestrukce. Měl potřebu skoncovat sám se sebou,“ uvedl k pohnutkám vraha forenzní psycholog Karel Netík, který ho tehdy vyšetřoval.

Kalivoda byl za vraždy v roce 2006 odsouzen na doživotí, v roce 2010 ve valdické věznici spáchal sebevraždu. Více jsme o něm psali už v roce 2019 v tomto článku.

Mrazivý snímek režíroval Radim Špaček, držitel Českého lva za nejlepší režii dramatu Pouta. Hlavní role lesního vraha se ujal Michal Balcar. Snímek doprovodí četné diskuze a předpremiéry, mezi jinými v Brně, Praze, Karlových Varech, Uherském Hradišti a na mnoha dalších místech po celém Česku.

Domů
Sdílet
Diskuse