Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2024 v 9:28
Čas čtení 1:14
Ilona Hobzová

Letní program České televize: Ovlivní ho olympiáda, lidé nepřijdou ani o naprostou klasiku

Letní program České televize: Ovlivní ho olympiáda, lidé nepřijdou ani o naprostou klasiku
Zdroj: Česká televize/Ivan Minář
FILMY A SERIÁLY ČESKÁ TELEVIZE
Uložit Uložené

Bez čeho si v létě neumíš představit program České televize a proč jsou to právě Chalupáři?

Česká televize odtajnila program na letní měsíce. Podle očekávání ho velmi ovlivní letošní olympiáda, která se koná ve Francii. „Během léta prostoupí francouzská tematika všemi programy České televize. Diváci si tak budou moci vychutnat přímé přenosy olympijských her z Paříže, kultovní francouzské filmy a seriály s oblíbenými herci i dokumenty a cestopisy objevující krásy této země. Bonjour léto s Českou televizí začíná 24. června,“ uvádí televize v tiskové zprávě.

Doporučeno
Kvíz: Když máš v chalupě orchestrion... Jak znáš legendární Chalupáře? Kvíz: Když máš v chalupě orchestrion... Jak znáš legendární Chalupáře? 8. července 2023 v 9:30

„Česká televize přichází s novinkou v letním programu. Bonjour léto nabídne něco úplně jiného, než na co byli diváci doposud zvyklí. Věřím, že si každý vybere z naší bohaté nabídky něco, co ho zaujme. Vrcholem budou samozřejmě olympijské hry v Paříži, ale Francie se prolne celým programem. Hlas kampani dokonce propůjčila herečka Chantal Poullain,“ sdělil ředitel ČT Jan Souček.

Letní schéma ČT1 oživí tři premiérové seriály – Komisařka Florence, Bardotová a Angličanka. Diváci a divačky ČT1 ale nepřijdou ani o milovanou klasiku. Dočkají se seriálů MOST!, Svět pod hlavou nebo Neviditelní a chybět nebudou ani filmové pohádky. Od 16. června se vysílá také klasika, bez které se neobejde žádné léto – seriál Chalupáři.

Česká televize
Zdroj: Česká televize

Francouzský program čeká i ČT2. „Na ČT2 bude výjimečná středa věnovaná dokumentům o Paříži, francouzských pamětihodnostech, jídle a cestování. Odvysíláme rovněž deset dokumentů o osobnostech země galského kohouta. Zbytek vysílání ČT2 bude v létě opět filmový s důrazem na klasické snímky a komedie,“ uvedl ředitel programu ČT Milan Fridrich. Těšit se lidé mohou třeba na Jeana Maraise, Louise de Funèse i Pierra Richarda.

Do francouzských barev se obléknou také další programy veřejnoprávní televize. Například na ČT art budou každé úterý muzikály, středy budou patřit řadě představení Cirque du Soleil, čtvrtky filmovým Životům slavných a neděle operetám. 

Doporučeno
Deadpool & Wolverine zklamal fanoušky ještě před premiérou. Ve filmu se neobjeví důležitá postava Deadpool & Wolverine zklamal fanoušky ještě před premiérou. Ve filmu se neobjeví důležitá postava 4. června 2024 v 13:31

Mladé a nejmenší publikum se na ČT :D může těšit na legendární klasiku Byl jednou jeden život, seriály jako Idefix a smečka Nepoddajných a řadu pořadů se sportovní tematikou. Více se dočteš v tiskové zprávě.

Domů
Sdílet
Diskuse