Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2024 v 15:35
Čas čtení 1:11
Ella Petrová

„Zničí to tvou kariéru.“ Hvězdě Glee doporučili, ať veřejně nemluví o své orientaci

„Zničí to tvou kariéru.“ Hvězdě Glee doporučili, ať veřejně nemluví o své orientaci
Zdroj: 20th Century Fox Television
OSOBNOSTI FILMOVÉ OSOBNOSTI NEJLEPŠÍ SERIÁLY
Uložit Uložené

Chris Colfer vzpomíná na dobu, kdy hrál v Glee, a na to, proč se nakonec rozhodl pro coming out.

„Vyrostl jsem v konzervativním městě, kde bylo velmi nebezpečné veřejně oznámit, že jsem gay. Pamatuji si, že když jsem byl obsazen do seriálu, ta role byla napsaná přímo pro mě,“ prozradil herec v jedné epizodě pořadu The View.

Doporučeno
Možná se už do královské role nikdy nevrátí, spekuluje se o princezně Kate Možná se už do královské role nikdy nevrátí, spekuluje se o princezně Kate 5. června 2024 v 10:56

„Otevřel jsem scénář a poté, co jsem si ho přečetl, jsem zjistil, že se jedná o postavu gaye.“ Nejprve to Colfera prý vyděsilo, jelikož on sám v tu dobu ještě neudělal coming out. „Když jsme začali natáčet, měl jsem kolem sebe plno lidí, kteří mi říkali: ,Hlavně veřejně neříkej, že jsi gay, jinak to zničí tvou kariéru,‘ “ svěřil se.

 
Colfer si zahrál roli Kurta Hummela. Vedle něho se objevili Lea Michele, Naya Rivera, Cory Monteith, Amber Riley a mnoho dalších.

 
Přestože nějakou dobu opravdu nic veřejně neřekl, trápil se. Lidé kolem něho mu říkali: „Neboj, pokud to vydržíš a nebudeš to oznamovat, nakonec za to budeš odměněn,“ zavzpomínal.
 
Co ho přivedlo ke coming outu? Během autogramiády mu jeden malý chlapeček dal potají obálku, ve které stálo: „Děkuju ti.“ K tomu byla připevněna kancelářská svorka v barvách duhy. „V tu chvíli jsem věděl, že to musím udělat,“ řekl Colfer.

Doporučeno
Viděli jsme první čtyři epizody nového Star Wars seriálu. Krimi z předaleké galaxie má šanci rozbít internet Viděli jsme první čtyři epizody nového Star Wars seriálu. Krimi z předaleké galaxie má šanci rozbít internet 4. června 2024 v 18:00

„V té době jsem si říkal, že když jsem otevřeně gay herec, možná nikdy nevyhraju hlavní cenu a možná nikdy nebudu hrát superhrdinu, ale myslím, že být majákem pozitivity a poskytovat lidem pohodlí je mnohem důležitější,“ řekl na závěr. Zajímavé je, že za roli ve zmíněném seriálu si v roce 2011 odnesl cenu Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli v minisérii nebo TV filmu.

Domů
Sdílet
Diskuse