Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2024 v 8:00
Čas čtení 3:18
Lucie Kotvalová Adéla Ježková

Štvou tě předražené hipster sekáče? Našli jsme nejlepší second handy v Ústí, kde pořídíš bavlněné košile i kousky za 10 korun

Štvou tě předražené hipster sekáče? Našli jsme nejlepší second handy v Ústí, kde pořídíš bavlněné košile i kousky za 10 korun
Zdroj: Lucie Kotvalová / REFRESHER
REFRESHER MÓDA
Uložit Uložené

Refresher vyrazil do Ústí nad Labem zmapovat místní sekáče. Tyhle jsou ty nej.

Pravidelně ti přinášíme tipy na nejlepší second handy a vintage obchody v Praze. Zmapovanou už máme ale i sekáčovou scénu v Brně a za oblečením z druhé ruky jsme vyrazili i na sever Čech, konkrétně do Žatce, Chomutova a Mostu. 

Nyní naše kroky míří do Ústí nad Labem, kde jsme navštívili hned čtyři různé sekáče. Pokud máš v oblibě originální a/nebo levné módní kousky, tento článek je přímo pro tebe. 

Doporučeno
„Učitelka po vás chce učebnici za 600, když doma chcípáte hlady.“ Romku Naděnku sleduje 80 tisíc lidí, ráda provokuje rasisty „Učitelka po vás chce učebnici za 600, když doma chcípáte hlady.“ Romku Naděnku sleduje 80 tisíc lidí, ráda provokuje rasisty 16. června 2024 v 14:00

Profi Second Hand

V tomhle obchodě najdeš téměř vše, na co by si člověk vzpomněl: dámské, pánské, dětské. Boty, šperky, společenské, věci na sport, pyžama, domácí oblečení, ale také závěsy, záclony, potahy a občas i hračky.

Nás zaujaly především krásné bavlněné košile: kostkované i pruhované, ve skvělém stavu a z kvalitního materiálu. Po slevě vyšly i na 60 korun.

sekáče ústísekáče ústísekáče ústísekáče ústí
Zobrazit galerii
(8)

Zaměstnankyně obchodu Alena nám vysvětlila, že tu často narazíš i na výprodeje. Pravidelně tu najdeš slevové akce, kdy je veškeré zboží nejprve za 20 a druhý den pak už jen za 10 korun. Cíl? Vyprodat co nejvíce oblečení – jednou za čtyři nebo pět týdnů se totiž obměňuje celý sortiment.

Zboží je často z Anglie a ceny se pohybují od 35 korun za kojenecké oblečení po 249 korun za koženku a kůži.

„Nepsaly jste článek o naší mostecké pobočce?“ ptá se paní. Kýveme, že ano. A obě místa doporučujeme.

Profi Second Hand
Adresa: Ulice Masarykova 3119, 400 01 Ústí nad Labem – město
Otvírací doba: pondělí až pátek 9–18 h, sobota 8–12 h 
Platba: hotovost i kartou


Jafeta

Vcházíme do obchodu a okamžitě nás vítá milá a usměvavá majitelka Simona. V obchodě je pouze dámský sortiment, na stojanech visí barevné, letní, mnohdy kytičkované oblečení. Jak nám paní Simona vysvětluje, věci jsou především z Anglie a Německa, ale ona si pro ně jezdí do velkoskladů do Prahy. „Snažím se módu rozšiřovat a přitom šetřit přírodu,“ usmívá se.

sekáče ústí
Zdroj: Lucie Kotvalová / REFRESHER

Dříve měla nejen dámské oblečení, to ještě sídlila na adrese nedaleko odsud. „Zvedli mi ale nájem na 35 tisíc. To bych opravdu umřela hlady,“ vysvětluje. 


Jak se pohybují ceny, ptáme se. „Halenky kolem dvou set, kalhoty kolem tří a šaty vyjdou na 300–400 korun. Věci se snažím brát i s cedulkami, troufám si říct, že mám hezké věcičky,“ říká. Nové kousky má každé dva tři týdny, ale oblečení doplňuje postupně, aby zde vždy bylo něco nového. „Máme certifikát na to, že je zboží chemicky ošetřené – aby se lidé nebáli,“ směje se.

sekáče ústísekáče ústísekáče ústísekáče ústí
Zobrazit galerii
(7)

„Otevřeno máte od pondělí do pátku?“ „Ano, dva dny potřebuji na zotavení, abych zase mohla být milá a příjemná,“ směje se. Hodnocení na Googlu mluví o „úplně zlaté paní prodavačce, která ráda poradí“. To můžeme potvrdit.

Jafeta
Adresa: Pařížská 1429, 400 01 Ústí nad Labem – centrum
Otvírací doba: pondělí až pátek 9–18 h
Platba: hotovost i kartou

Protexx-BK

Second hand Protexx působí na Mírovém náměstí poměrně krátkou dobu, od 15. dubna letošního roku. Ale na počtu (především) zákaznic v obchodě to nebylo vůbec znát, bylo zde takřka narváno. Naštěstí tu ale nové zboží doplňují denně. Kompletně novou kolekci pak můžeš očekávat vždy jednou za pět neděl.

Doporučeno
Být trochu vintage je prostě vždycky v módě. Tohle je 5 tipů na podzimní doplňky Být trochu vintage je prostě vždycky v módě. Tohle je 5 tipů na podzimní doplňky 4. září 2024 v 8:00

„Nabízíme veškerý sortiment oblečení: dámské, pánské, dětské – přes halenky, bundy, šaty. Máme ale i doplňky: kabelky, boty, pásky, bižuterii,“ říká jeden ze zakladatelů obchodu Jakub Kotek s tím, že ty nejmenší potěší třeba plyšáci. Nás zaujaly lněné košile, nepřeberné množství letních i formálnějších šatů a kvalitní vintage džínové bundy.

sekáče ústí
Zdroj: Lucie Kotvalová / REFRESHER

Ceny se pohybují kus od kusu. Vyplatí se ale sledovat různé slevové akce, při kterých mohou zákazníci a zákaznice pořídit oblečení za doslova pár korun. A můžeš platit kartou!

„Máme několik dodavatelů, které střídáme. Jedná se o české dodavatele, kteří přiváží zboží ze zahraničí v rámci EU,“ dodává Kotek, který second hand provozuje spolu se svou kamarádkou Blankou Kronychovou. Obchod je přehledný, světlý a bez smítka prachu.

sekáče ústísekáče ústísekáče ústísekáče ústí
Zobrazit galerii
(8)
Protexx-BK
Adresa: Mírové nám. 107/31, 400 01 Ústí nad Labem – centrum
Otvírací doba: pondělí až pátek 8–17 hodin, sobota 8–13 hodin
Platba: hotovost i kartou

Hrabárna Neštěmice

Pokud miluješ opravdové OG hrabárny, tady se poměješ. Ta neštěmická se nachází v přízemí Obchodního domu Květ vedle supermarketu Albert. Pokud pojedeš vlakem dvě zastávky z Ústí, z nádraží to máš opravdu kousíček.

Ve velké hale není snad kousek místa, který by nebyl zaplněn oblečením všeho druhu. Najdeš tu trička, košile, kalhoty, šaty, pyžama, ale třeba i kostýmy na maškarní. To vše samozřejmě v dámském, pánském i dětském.

Prolézt všechno zboží by trvalo snad rok. Nové zboží tu přitom doplňují každý den!

sekáče ústísekáče ústísekáče ústísekáče ústí
Zobrazit galerii
(9)

„Máme tu opravdu všechno. Kromě klasického oblečení i kostýmy nebo třeba povlečení,“ popisuje prodavačka Libuše. Tento druh second handu určitě není pro každého, ale pokud už máš po krk hipsterských obchodů, kde chtějí za vintage tričko pět stovek, tady se ti nic takového nestane. Naopak si myslíme, že přesně tady ty hipsterské sekáče nakupují – a pak oblečení se značnou přirážkou posílají dál.

Doporučeno
10 nej tenisek, které letos vyšly pod značkou Nike. Travisy, které rozhýbaly pražskou O2 arenu i pár, který navrhl Drake 10 nej tenisek, které letos vyšly pod značkou Nike. Travisy, které rozhýbaly pražskou O2 arenu i pár, který navrhl Drake 22. srpna 2024 v 7:00

Nás zaujala třeba slevová akce na všechny boty za 50 Kč nebo obrovská nabídka dámských kalhot, včetně vintage džín. Platit tu můžeš od 100 Kč i kartou.

Hrabárna Neštěmice
Adresa: Seifertova 568, Ústí nad Labem
Otvírací doba: pondělí až pátek 9–17 hodin, sobota 9–12 hodin
Platba: hotovost i kartou (od 100 Kč)
Domů
Sdílet
Diskuse