Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
5. července 2024 v 8:35
Čas čtení 2:49
Veronika Ábelová

Domek na stromě nebo bývalá sušárna švestek. Tohle je sedm netradičních ubytování po celém Česku

Domek na stromě nebo bývalá sušárna švestek. Tohle je sedm netradičních ubytování po celém Česku
Zdroj: Tree houses Greenvalley/ propagační materiál
ZAJÍMAVOSTI ČESKO CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Hledáš ideální místo na letní odpočinek? Máme pro tebe tipy na místa, která jsou něčím zvláštní. Ubytování v korunách stromů nebo na vodě? Tohle jsou tipy na netradiční ubytování po celém Česku.

Prázdniny a období dovolených právě začalo. Jestli tě láká vyzkoušet něco jiného, a ne resorty plné lidí, máme pro tebe tipy na ubytování, díky kterým prožiješ i neobyčejný zážitek. Vybrali jsme sedm netradičních ubytování, která jsou ideální na letní dovolenou i prodloužený víkend.

Hausbot Slapy

Svoji letní dovolenou můžeš prožít přímo na slapské přehradě. Hausbot je ideální pro rodiny s dětmi i výlet ve dvou. K dispozici je člun, díky kterému se můžeš unášet na vlnách slapské přehrady. Pro chvíli odpočinku a klidu můžeš využít samotné ubytování nebo se vydat na místní pláže a do nedalekých kempů.

Hausbot je plně vybaven kuchyní, elektřinou, sprchou, chemickou toaletou a teplou i studenou vodou. Pro sportovní aktivity můžeš zavítat do místní půjčovny. Během pobytu můžeš vyrazit i na výlet na nedaleké Konopiště nebo Dobříš. Na Slapech je povoleno také rybařit a večer je ideální pro relax při grilovačce. Tohle místo kousek od Prahy přímo volá po vodních radovánkách a odpočinku.

FoxHut – glamping v Českém středohoří

Nedaleko Prahy poblíž obce Sebuzín se skrývá chata FoxHut, která nabízí krásný design a místo pro odpočinek. V tomto mobilním domku šetrném k přírodě si opravdu budeš připadat jako v oáze klidu. A zvláštnost přichází hned ze začátku, kdy ti přesné souřadnice místa, kde se chata nachází, zašlou majitelé až před příjezdem. Už to navodí pocit ničím a nikým nerušeného klidu.

Doporučeno
Cesta k Jadranu za 2 hodiny? Plán na megaprojekt, který by Čechy přiblížil k moři, vznikl už za Masaryka Cesta k Jadranu za 2 hodiny? Plán na megaprojekt, který by Čechy přiblížil k moři, vznikl už za Masaryka 27. září 2024 v 7:00

Do FoxHutu se vmístí až čtyři osoby a nabízí plně vybavenou kuchyň, kamna, ručníky, mycí prostředky a venku koupací sud, box na dřevo i terasu. V okolí se můžeš kochat výhledy na České středohoří, vyrazit na výlet nebo si jen užívat klidu na tomto tajném místě.   

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FoxHutCZ (@foxhutcz)

Long Story Short Hostel & Café v Olomouci

Téměř v centru Olomouce stojí bývalá vojenská pekárna, ve které se teď nachází restaurace a hostel s kavárnou v industriálním a moderním stylu. Long Story Short nabízí ubytování ve sdílených i soukromých pokojích s vlastním sociálním zařízením a jeho kapacita je až 56 lůžek. Součástí hostelu je i kavárna, restaurace, launch area, zahrádka s posezením a hřiště na pétanque. Pokoje a veškerý design jsou na míru navrženy ve spolupráci s lokálními výrobci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Long Story Short Hostel & Café (@longstoryshorthostel)

Tree House Chotýšany

V tomhle ubytování se budeš doslova dotýkat korun stromů. Tree House Chotýšany se nachází v resortu Green Valley mezi Vlašimí a Benešovem. Netradiční ubytování v korunách stromů ti nabídne pohled na svět z jiné výšky, a pokud tvým dětským snem byl dům na stromě, splníš si i to. Ubytovaní je vhodné jak pro páry, tak pro rodiny i partu přátel. Najdeš tam tři lůžka a venkovní terasu ve výšce devíti metrů. V domě se nachází i suchá toaleta.

Doporučeno
Studijní náklady přehledně: srovnali jsme ceny jídla, knihovny i volnočasových aktivit v univerzitních městech Studijní náklady přehledně: srovnali jsme ceny jídla, knihovny i volnočasových aktivit v univerzitních městech 23. září 2024 v 7:00

Každé ráno začneš snídaní, kterou dostaneš v plném snídaňovém košíku. V resortu se nachází dokonce čtyři tree housy. Ubytování na tomto místě tě zkrátka napojí na okolní přírodu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tree Houses Greenvalley (@treehouses.greenvalley)

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse