Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2024 v 17:13
Čas čtení 3:46
Ondřej Mrázek

Nejlepší filmy první poloviny roku 2024 podle českých diváků. Tyhle pecky musíš dohnat

Nejlepší filmy první poloviny roku 2024 podle českých diváků. Tyhle pecky musíš dohnat
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY FILMY 2024
Uložit Uložené

Které filmy se českým divákům a divačkám v první polovině roku líbily nejvíce?

Uteklo to jako voda a první polovina roku 2024 už je za námi. Odbyli jsme si filmový festival v Karlových Varech, blockbusterová sezóna pomalu, ale jistě začíná zpomalovat, a byť kina v prvních šesti měsících zrovna nepraskala ve švech, filmoví fanoušci si na nabídku nejen americké, ale i té evropské či asijské produkce rozhodně nemohli stěžovat. 

Než se každopádně naše zraky uberou ke zbytku roku, pojďme si udělat menší rekapitulaci toho, co vlastně u českých diváků a divaček mělo největší úspěch. Jednoduchý přehled si můžeme udělat i na základě statistiky na Česko-slovenské filmové databázi, v níž jsme si nastavili filtr letošních filmů, který nám následně vyplivnul desítku nejlépe hodnocených snímků roku 2024. Ta i po zahrnutí faktoru počtu hodnocení v době psaní vypadá následovně:

Doporučeno
Pokecali jsme s herci ze seriálu Medvěd. Čím je specifické natáčení v Chicagu a jaké reakce fanoušků je nejvíce překvapily? Pokecali jsme s herci ze seriálu Medvěd. Čím je specifické natáčení v Chicagu a jaké reakce fanoušků je nejvíce překvapily? 17. července 2024 v 7:00
Doporučeno
VIDEO: Pátá řada Stranger Things už je za rohem. Nyní můžeš nahlédnout do zákulisí natáčení VIDEO: Pátá řada Stranger Things už je za rohem. Nyní můžeš nahlédnout do zákulisí natáčení 16. července 2024 v 12:32
Doporučeno
Nový český film s Terezou Ramba boří rekordy. V kinech překonal i Barbie Nový český film s Terezou Ramba boří rekordy. V kinech překonal i Barbie 15. července 2024 v 17:22

10. Království Planeta opic (76,6 procenta – 2 948 hodnocení)

Pokračování (nečekaně) úspěšné moderní trilogie o tom, jak se opice staly superinteligentními a ovládly Zemi, sice do kin tentokrát tolik diváků nezlákalo, kvality předchozích dílů si ale novinka zachovala a režisér Wes Ball tak divákům naservíroval skvostně vypadají blockbuster s napětím, srdíčkem i obří porcí akce. Film snad bude v top 10 i na konci roku.

9. Mizerové: Na život a na smrt (78,3 procenta – 1 234 hodnocení)

Will Smith sice málem Hollywoodu dal sbohem poté, co na Oscarech vlepil facku komikovi Chrisi Rockovi, naštěstí mu ale bylo po nějaké době odpuštěno a on se tak mohl vrátit k jedné ze svých nejúspěšnějších sérií vůbec. Dopadlo to opět skvěle, a pokud máte Mizery rádi a užili jste si trojku, čtyřka je víceméně nový nášup toho samého. Když to funguje, proč to měnit.

8. Substance (80,1 procenta – 380 hodnocení)

Groteskní, zábavný a nesmírně sexy body horor Substance je v českých kinech sice jen na skok – poté, co novinka režisérky Coralie Fargeat nadchla diváky ve Varech –, pokud už jste ho ale viděli, pak jistě budete souhlasit, že nic podobného tady už dlouho nebylo a že diváci lačnící po trochu zvrácené audiovizuální zábavě dostali přesně to, po čem toužili. No a pokud jste film ještě neviděli, rozhodně ho v následujících měsících vyhlížejte, stojí za to.

7. Furiosa: Sága Šíleného Maxe (79,4 procenta – 6 374 hodnocení)

Prequel Šíleného Maxe: Zběsilá cesta sice mnoho fanoušků odradil už jen tím, že vypráví o mladé verzi ženské vedlejší postavy z původního filmu, nahlížet na to touto optikou by ovšem byla chyba. Furiosa parádně rozšiřuje svět George Millera, přidává mu na špinavosti, podlosti, ale i na emocích, buduje (ne)funkční postapokalyptickou společnost a do toho opět představuje vrchol akčního řemesla, protože takové sekvence, jaké se sešly tady, nikde jinde nenajdete. Film neprávem v kinech propadl, na velkém plátně to byl opravdový mistrovský kousek.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse