Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2024 v 7:00
Čas čtení 4:41
Richard Balog

10 nej tenisek, které letos vyšly pod značkou Nike. Travisy, které rozhýbaly pražskou O2 arenu i pár, který navrhl Drake

10 nej tenisek, které letos vyšly pod značkou Nike. Travisy, které rozhýbaly pražskou O2 arenu i pár, který navrhl Drake
Zdroj: REFRESHER Market/Canva
MÓDA MÓDA TENISKY
Uložit Uložené

Nike vydává jedny skvělé tenisky za druhými, ať už pod hlavičkou vlastní řady, nebo značky Jordan. My vybíráme 10 nejlepších.

V roce 2024 se představily spousty svěžích provedení známých i méně oblíbených modelů Nike a Jordan. Představujeme 10 nejkrásnějších modelů tenisek, které si nyní můžeš pořídit na REFRESHER Marketu, i když už ze spousty e-shopů vymizely.

Nike Zoom Vomero 5 "Thunder Blue"  2 799 korun

Seznam otevíráme jedněmi z nejžhavějších tenisek s logem Nike, které v současné době najdeš na trhu. Model Zoom Vomero 5 nabízí maximální pohodlí při každém kroku a jejich jednoduchý styl snadno zakomponuješ do svých každodenních outfitů.

Doporučeno
Horor roku Longlegs konečně přichází do českých kin. Nabízí zážitek, jaký tu dlouho chyběl Horor roku Longlegs konečně přichází do českých kin. Nabízí zážitek, jaký tu dlouho chyběl 20. srpna 2024 v 9:00

Bohatě vrstvený design kombinuje látku, syntetický semiš a plastové doplňky. Barevné provedení "Thunder Blue" pak míchá bílý základ se světle hnědým krytím a námořnickými akcenty. Vintage nádech dodává siluetě zažloutlá část mezipodešve s technologií Zoom.

Tenisky Nike Zoom Vomero 5 "Thunder Blue" teď seženeš s výraznou slevou za 2 800 korun, pro nejlepší nabídku určitě zkontroluj REFRESHER Market, kde pro tebe ceny teniskových hitů monitorujeme.

Nike Zoom Vomero 5 „Thunder Blue“
Zdroj: Nike

Nike Air Max DN "Black" – 4 190 korun

V redakci preferujeme spíše svěží lifestylovou obuv, ale někdy máme náladu na změnu a sáhneme po sportovních tvarech. Mezi ty nejvíc fresh momentálně patří Nike Air Max DN.

Jsou stále poměrně čerstvým přírůstkem do produktového portfolia společnosti a představují novou generaci technologie Air. Model je vybavený systémem jednotky Dynamic Air s dvojitými tlakovými trubicemi, které vytvářejí pocit odrazu při každém pohybu. Bonusem je futuristický design s výraznými vzduchovými bublinami v mezipodešvi a černý svršek z lehké tkaniny.

Využití pro ně najdeš ve streetwearu i v posilovně.

Doporučeno
Problémy se srdcem zabijí víc lidí než rakovina. Dodržuj těchto 7 jednoduchých zásad a prodloužíš si život i o 20 let Problémy se srdcem zabijí víc lidí než rakovina. Dodržuj těchto 7 jednoduchých zásad a prodloužíš si život i o 20 let 19. srpna 2024 v 7:00
Nike Air Max DN „Black“
Zdroj: Nike

Nike Air Max SNDR W "Canyon Gold"  4 460 korun

Inovativní tenisky Nike Air Max SNDR (zkratka pro Sunder, pozn. red.) v roce 1999 předběhly svou dobu. Nyní jsou zpět a hlasitější než kdy dřív.

Nová bota, kterou vedení Nike uvedlo na trh v červenci, má stejné linie jako původní Nike Max Sunder Max: výrazné tělo na zip, svršek z kombinace neoprenu, syntetických tkanin a texturovaných panelů. Design podtrhuje decentní swoosh, který se nachází v blízkosti zapínání. Schéma "Canyon Gold" se vyznačuje jednolitými oranžovými nebo žlutými tóny, šedými detaily a černými překryvy.

Doporučeno
Vysvětlujeme kauzu Mr. Beast. Nejsledovanější youtuber čelí obviněním z velkých podvodů a dokonce i týrání Vysvětlujeme kauzu Mr. Beast. Nejsledovanější youtuber čelí obviněním z velkých podvodů a dokonce i týrání 16. srpna 2024 v 7:00

V případě zájmu si připrav necelých pět tisíc korun a sleduj nejlepší dealy na REFRESHER Marketu.

Nike Air Max Sunder W „Canyon Gold“
Zdroj: Nike

Air Jordan 4 Retro "Military Blue" – 5 980 korun

Zařadili jsme sem také klasiku ve stejné siluetě, s níž Michael Jordan odehrál v 80. a 90. letech výjimečné zápasy a která je dnes nedílnou součástí streetwearové kultury.

Model Air Jordan 4 Retro "Military Blue", který vyšel letos v dubnu, stojí na bílém základu s kontrastními modrými prvky, včetně loga Jumpman na jazyku a Nike na patě. Ikonická teniska je na trhu už dlouhých dvanáct let a patří k nejkrásnějším produktům posledních let. Letos přichází v prvotřídním koženém svršku s šedým semišem. Výrazné modré prvky se objevují na panelech z prodyšné síťoviny, gumové mezipodešvi a plastových korunkových tkaničkách.

Nižší než maloobchodní cenu můžeš vychytat prostřednictvím REFRESHER Marketu.

Doporučeno
Sofie je kolotočářka: „Jezdíme devíti náklaďáky, balí mě chlípní podnapilí muži a ano, uklízíme i zvratky“ Sofie je kolotočářka: „Jezdíme devíti náklaďáky, balí mě chlípní podnapilí muži a ano, uklízíme i zvratky“ 20. srpna 2024 v 7:00
Air Jordan 4 Retro „Military Blue“
Zdroj: Nike

Air Jordan 4 Retro "Bred Reimagined"  5 987 Kč

Další provedení legendárních tenisek Air Jordan 4 Retro přichází s podtitulem "Bred Reimagined". Vůbec poprvé Nike představil modelovou řadu v oblíbeném designu "Bred", který kombinuje černou a červenou barvu, v nové materiálové iteraci s prémiovou kůží a precizním prošíváním.

Designéři přizpůsobili tvar a střih siluety původním specifikacím Air Jordan 4 z roku 1989 a výsledek je dokonalý. Kombinace černé kůže s červenými akcenty a s šedou barvou na mezipodešvi je dokonalou oslavou 35. výročí vzniku tenisek. Pokud jste si je nestihli koupit 17. února za 220 eur, můžete je nyní najít mezi produkty prostřednictvím REFRESHER Marketu.

Air Jordan 4 Retro „Bred Reimagined“
Zdroj: Nike

Nike Hot Step 2 "Total Orange" x NOCTA 7 990 korun

V dnešním seznamu najdeš i tenisky navržené rapperem Drakem pod hlavičkou jeho vlastní oděvní řady NOCTA ve spolupráci s Nike. Nepřehlédnutelný model Nike Hot Step 2 "Total Orange" je inspirován tvary běžeckých bot a basketbalových tenisek z 90. let a vyznačuje se objemnou siluetou, kovovými detaily a atraktivními splývavými liniemi.

Doporučeno
Jak vybrat perfektní vtipný dárek pro čerstvého důchodce?  Jak vybrat perfektní vtipný dárek pro čerstvého důchodce? 10. září 2024 v 13:00

Pohodlná silueta v zářivě oranžové barvě kombinuje prodyšnou síťovinu s překrytím ze syntetické kůže, což zajišťuje futuristický vzhled. Chromované akcenty zdobí miniaturní odznaky Nike a překrytí z TPU na středu chodidla. Logo značky NOCTA na jazyku podtrhuje exkluzivitu spolupráce, zatímco pěnová mezipodešev s odpružením Air slibuje styl i maximální funkčnost.

Podívejte se na bílou variantu, která je o něco dražší.

Doporučeno
Proč je nová Sněhurka kontroverzní? Vysvětlujeme kauzy okolo nového filmu Proč je nová Sněhurka kontroverzní? Vysvětlujeme kauzy okolo nového filmu 20. srpna 2024 v 11:31
Nike Hot Step 2 „Total Orange“, NOCTA
Zdroj: Nike

Air Jordan 3 Retro SP "Rio" x J Balvin  9 690 korun

V seznamu je zastoupen i další hvězdný interpret, a to J Balvin, který je jednou z největších tváří značky Jordan. Prozatím posledním kouskem z rukou kolumbijského umělce jsou tenisky Air Jordan 3 Retro SP "Rio".

Zatímco při svém prvním pokusu zabalil ikonickou siluetu do světlých tónů s přídomkem "Medellín Sunset", nyní sáhl po opačném barevném spektru. Dominantní barvou je černá, která pokrývá celý prémiový kožený základ. Na patě a mezipodešvi naopak najdeš zářivý výbuch barev a také J Balvinův charakteristický odznak se smajlíkem.

Pokud máš volných zhruba devět tisíc (cena se liší podle velikostí), neváhej ani vteřinu. Tohle jsou nejhezčí trojky, které letos zatím vyšly a rychle mizí.

Air Jordan 3 Retro SP „Rio“, J Balvin
Zdroj: Nike

Air Jordan 1 Retro Low SP W "Canary" x Travis Scott – od 8 890 korun

J Balvin dal Jordan Brandu několik opravdu krásných párů, ale v prodejích zatím nedosahuje takových čísel jako Travis Scott. Rapper, jenž svou show rozbouřil celou pražskou O2 arenu, vsadil u Air Jordan 1 Retro Low na svěží žlutou, modrou a šedou barvu s nápisem "Canary". 

Doporučeno
IT'S LIT! Travis Scott přivezl do Prahy moshpit, plameny a skvělou energii (Reportáž) IT'S LIT! Travis Scott přivezl do Prahy moshpit, plameny a skvělou energii (Reportáž) 19. července 2024 v 14:00

Tenisky mají výrazné rysy a prvky, které mají všechna provedení legendárního modelu se Scottovým podpisem. Nízká silueta stojí na klasické gumové podrážce s logem Nike, zatímco svršek je zabalen do prémiové texturované kůže. Nechybí ani otočený swoosh na vnější straně, podpisový štítek Cactus Jack nebo charakteristická měkká stélka. Cenovka je vysoká, ale pochopitelná (v rozmezí od devíti do 18 tisíc, podle velikosti).

Air Jordan 1 Retro Low SP W „Canary Yellow“, Travis Scott
Zdroj: Nike

Air Jordan 4 RM SP "Grandma's Driveway" x Nigel Sylvester  16 000 korun

Nigel Sylvester je známý především jako jezdec na bmx a díky svému obrovskému dosahu se dočkal vlastní verze tenisek Air Jordan 4 RM SP, která dostala název "Grandma's Driveway" a odkazuje na dětství rodáka z New Yorku, kdy trávil hodiny na kole u babiččina domu podél zeleného plotu.

Značka Jordan Brand a Sylvestrův designérský tým zabrousili do poměrně neprobádaných vod plných inovací, přičemž zachovali duši původní basketbalové boty Air Jordan 4, kterou považujeme za klenot sneakers kultury. Nízký vršek je zabalený do prémiového tmavě zeleného semiše s plastovými překryvy, zatímco podrážka dostala černobílou kombinaci s viditelnou jednotkou Air.

Tenisky jsou v prodeji od 20. července za maloobchodní cenu 150 dolarů. Aktuální cenu si můžeš prohlédnout tady.

Air Jordan 4 RM SP „Grandma's Driveway“, Nigel Sylvester
Zdroj: Nike

Jordan Travis Scott Jumpman Jack TR "Sail"  15 990 korun

To nejlepší na závěr? Z našeho pohledu určitě ano, protože nejnovější návrh tenisek Travise Scotta ve spolupráci se značkou Jordan je pastvou pro oči.

Doporučeno
Být trochu vintage je prostě vždycky v módě. Tohle je 5 tipů na podzimní doplňky Být trochu vintage je prostě vždycky v módě. Tohle je 5 tipů na podzimní doplňky 4. září 2024 v 8:00

Houstonský rapper navrhl siluetu s logem Jumpman podle vlastních specifikací a svého charakteristického stylu, který obdivujeme už léta. Tenisky jsou díky univerzálnímu vzhledu v přírodních tónech vhodné pro kohokoli a cokoli.

Co se týká konstrukce, novinka je zabalena do kombinace kůže, nubuku a hladkého plátna v jedinečném sportovně inspirovaném tvaru, přičemž je vybavena bočnicí, která je obalena gumou pro stabilitu, a páskem na přední části chodidla pro stabilitu při chůzi. Cena se pohybuje kolem 15 990 korun.

Jordan Jumpman Jack TR „Sail“
Zdroj: Nike
Domů
Sdílet
Diskuse