Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. srpna 2024 v 9:11
Čas čtení 0:43
Jela Vážanová

Tento web dokáže najít všechny tvoje fotografie na internetu. Odhalil naše školní fotky, o kterých jsme ani nevěděli

Tento web dokáže najít všechny tvoje fotografie na internetu. Odhalil naše školní fotky, o kterých jsme ani nevěděli
Zdroj: Pimeyes/Refresher
TECH PODVODY NA INTERNETU
Uložit Uložené

Webová stránka dokáže pomocí umělé inteligence rozlišit a najít všechny vaše fotografie uložené kdekoli na internetu, a to i z jediné fotografie.

Internet neodpouští a nezapomíná. Vše důkladně, a co je nejhorší, veřejně ukládá. Důkazem toho je stránka, ze které vám pravděpodobně bude běhat mráz po zádech. PimEyes vám totiž díky své umělé inteligenci umožní vyhledat na internetu všechny fotografie, na kterých je váš obličej.

PimEyes
Zdroj: PimEyes

Vyzkoušeli jsme si to na vlastní kůži. Postup je jednoduchý. Nahrajete na web své fotografie, označíte je a on vám vyplivne výsledky za méně než 10 sekund. Nejde však o fotografie ze sociálních sítí. Stránka čerpá pouze z webových stránek, takže pokud vás vaše střední škola hrdě vyvěsila na webovou nástěnku, stránka PimEyes vám to bez výčitek ráda připomene. Dokonce se jí podařilo najít nám fotky ze školního výletu, na které bychom (rádi) zapomněli.

PimEyes
Zdroj: PimEyes

Prvních 10 vyhledávání na webu máte zdarma. Za pokročilé vyhledávání však musíte zaplatit. Placené verze nabízejí měsíční přístup a možnost prokliknout se na zdroje, ze kterých stránka čerpala. Cena se pohybuje od 33,99 do 337,99 eur měsíčně.

PimEyes
Zdroj: PimEyes

Je trochu děsivé, co všechno internet uchovává. Jak o stránce napsal deník The New York Times: „Za 29,99 dolaru měsíčně nabízí PimEyes potenciálně nebezpečnou superschopnost ze světa science fiction.“ Souhlasíme.

Domů
Sdílet
Diskuse