Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2024 v 7:00
Čas čtení 6:53
Ondřej Mrázek

Pokecali jsme s herci ze seriálu Medvěd. Čím je specifické natáčení v Chicagu a jaké reakce fanoušků je nejvíce překvapily?

Pokecali jsme s herci ze seriálu Medvěd. Čím je specifické natáčení v Chicagu a jaké reakce fanoušků je nejvíce překvapily?
Zdroj: FX
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Máme za sebou všech deset epizod nové řady Medvěda a při té příležitosti jsme dostali možnost vyzpovídat představitele dvou stěžejních postav seriálu. Jak jim mega úspěch seriálu změnil život?

Seriál The Bear aka Medvěd stanice FX se během velice krátké doby stihl divákům a divačkám zarýt do paměti jako jedna z nejnávykovějších, nejemocionálnějších, ale taky nejvíce stresujících podívaných, jaké za poslední roky do televize dorazily.

Děj se točí kolem malé chicagské restaurace a jejích zaměstnanců, zatímco navigují životem a jeho nástrahami. Hodně přitom nadávají, skvěle vaří, často chybují, a pokud se necháváš při sledování filmů či seriálů rád*a dojímat, tak si s nimi taky krásně popláčeš, protože to, jakým způsobem je tvůrci budují napříč každou sérií a co všechno jim přihrávají do vínku, je bez přehánění doslova mistrovské, byť místy traumatické dílo.

Doporučeno
Nejlepší filmy první poloviny roku 2024 podle českých diváků. Tyhle pecky musíš dohnat Nejlepší filmy první poloviny roku 2024 podle českých diváků. Tyhle pecky musíš dohnat 16. července 2024 v 17:13
Doporučeno
VIDEO: Steve Rogers je v důchodu, ať žije Captain America. Marvel se vrací k oblíbenému superhrdinovi VIDEO: Steve Rogers je v důchodu, ať žije Captain America. Marvel se vrací k oblíbenému superhrdinovi 12. července 2024 v 15:47
Doporučeno
Nejdůležitější horor léta. Tiché místo: Den první je citlivý příběh v blockbusterovém hávu Nejdůležitější horor léta. Tiché místo: Den první je citlivý příběh v blockbusterovém hávu 27. června 2024 v 11:00

Naše dojmy z nové série

U nás a na Slovensku každopádně seriál vychází na streamovací službě Disney+ a premiéra nové třetí série proběhne už tuto středu 17. července. My čerstvě dostali možnost zhlédnout všechny epizody maličko předem, takže už ti můžeme prozradit, že si i tentokrát setsakra smlsneš.

Každý díl je opět ukázkově napsaný i natočený, znovu se zde mihne kupa slavných herců a hereček (za pozornost stojí zejména camea z druhé poloviny série), humorné momenty střídají ty infarktové a závěr tě náramně namlsá na pokračování.

Snad jediná věc, kterou bychom mohli nové řadě vytknout – a to jen protože jsme po té minulé tak zhýčkaní –, je, že jsme se tentokrát z hlediska děje zase tolik neposunuli, protože většina času byla věnovaná postavám a jejich sžívání se s novou realitou. Na druhou stranu epizody krásně odsýpaly, a pokud sis užil*a první dvě série, můžeš se s klidem zakousnout hned po premiéře do té nové a nebudeš zklamán*a.

Pokec s herci

To však nebylo jediné, co nám Disney umožnilo. Zároveň s přednostním přístupem ke třetí sérii jsme totiž dostali ještě spolu s několika dalšími novináři možnost zeptat se herců Ebona Moss-Bachracha (Richie) a Lionela Boyce (Marcus) na pár věcí k samotnému natáčení či spolupráci s ostatními.

Ebon Moss-Bachrach (vlevo) hraje Richieho a Lionel Boyce (vpravo) cukráře Marcuse.

Medvěd
Medvěd Zdroj: FX
Doporučeno
Už jsi slyšel*a o favele? V brazilských čtvrtích pro chudé mizí lidé z domovů, popsal je pro nás jeden z místních Už jsi slyšel*a o favele? V brazilských čtvrtích pro chudé mizí lidé z domovů, popsal je pro nás jeden z místních 13. července 2024 v 7:00

Během druhé řady jsme vaše postavy poznali mnohem blíže. Jak se vlastně jako herci podílíte na jejich směřování?

Lionel: Co se Marcuse týče, spousta věcí už je dána scénářem. Vím celkem dopředu, co se bude dít, takže se to pak už jen snažím nějakým způsobem podpořit svým výkonem. V nové sérii si moje postava prošla tvrdým resetem, takže se opět snaží najít nějakou stabilitu ve svém životě. Kromě toho se chce Marcus dále zdokonalovat, zůstat spolehlivý a pomáhat Carmymu.

Ebon: Moje postava byla v minulé sezoně poprvé vystavena restauraci typu fine dining a nyní musí tuhle zkušenost nějakým způsobem přeměnit na realitu, což ale není jednoduché, protože ve skutečnosti toho pořád moc neví. Víceméně tak vymýšlí věci za pochodu a snaží se to všechno zvládnout, i když se to na ni klasicky sype ze všech stran. Tak jako na všechny, myslím.

Lionel Boyce v seriálu Medvěd.
Lionel Boyce v seriálu Medvěd. Zdroj: Disney+

Postava Richieho měla hodně zajímavý vývoj v rámci předchozích řad. Má to nejtěžší už za sebou? Je tohle finální verze? Nebo ho ještě čeká dlouhá cesta?

Ebon: Když to hodně zjednodušíme, tak se z poměrně tvrdohlavého, uzavřeného člověka stal o něco otevřenější, trpělivější muž, který je teď ochoten více se učit a lépe naslouchat. Náš seriál ale zobrazuje osobní rozvoj velmi autenticky, takže to je většinou o dva kroky vpřed a jeden vzad, případně další do strany a podobně. Takže nelze úplně říct, že Richie přestane růst. Bude se dále snažit napravit roky chyb, což ale nikdy není úplně snadné ani rychlé.

Jakou roli podle vás v seriálu hraje samotné Chicago?

Ebon: Ten rámcový příběh by se mohl odehrávat v jakémkoli městě na světě. Nicméně náš seriál je specificky zasazen do Chicaga a díky tomu má asi trochu důvěrnější, domáčtější atmosféru. Christopher Storer (autor seriálu, pozn. redakce) zde vyrostl, tohle město je mu velmi blízké a na jeho způsobu vyprávění je to myslím znát. Chicago navíc není tak metropolitní jako New York nebo Los Angeles, lidé se tam hromadně nepřesouvají za prací, takže je tam možná i jistá dávka objevování neznámého.

Seriál je známý svým důrazem na detaily. Jak vám tahle míra zaměření na každou maličkost pomáhá při ztvárňování postav?

Lionel: To je zrovna pro Marcuse jedna z nejdůležitějších vlastností. Čím déle funguje v roli cukráře, tím víc se snaží zdokonalit v tom, kolik péče věnuje každé maličkosti.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Proč se seriál tak často vrací do minulosti.
  • Jestli mají herci společný group chat a kdo je v něm nejaktivnější.
  • Jestli je na ně nyní kvůli velké popularitě vyvíjen větší tlak.
  • Jak probíhal proces vzniku intenzivních rychlých dialogů v seriálu.
  • Kdo z obsazení si stoupl za kameru a jak mu/jí to šlo.
  • Jaká věc herce nejvíc překvapila na jejich postavě.
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 163483 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Pizza v Oggi ZDARMA , Burger v Roxore ZDARMA nebo Poukázka v hodnotě 800 korun na nákup v 4camping
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse